Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sugar Glider
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aqie 94




nama nya chika
ApekZero
aik?
snyam je forum...
dirol.gif dirol.gif dirol.gif
suggielover
congrats to u aqie.. finally dapat gak suggie. betina ek? nampak brutal.. hihi biggrin.gif
aqie 94
uiii brutal jer mula2.....abih dok gigit tangan aku....

skrng nie dah ok tak gigit dah sgt.....just tak leh nak bawak main luar sangkar jer lagi...
kedengke
sweetsugarglider.blogspot.............go to see wat kind u can get there.
sugarbear
http://sweetsugargliders.blogspot.com/

ONE STOP SUGAR GLIDER CENTRE
ilani
nak tanya la..mcm mane sweet sugar glider ni bleh jual murah erk?imported punya barang bukan mahal jgk ke??
sugarbear
sweetsugargliders tu jual murah sbb ambil profit skt jew... xmcm petshop lain... bonding pouch dia pun murah rm25 jew. klu ilani byk duit blh lah beli kat petshack or chubbypetsgarden. sy dgn member2 beli kat ssg jew... jimat sikit
aqie 94
ya aku sokong murah jer tu
kedengke
gua dah p dah umah dia .........lu orang kalo tak caya p la sendiri.
suggielover
aqie 94, dah bawa chika main kat luar sangkar? main la dgn die slalu, kalo tak camne nak bond.. hihi smile.gif
sugarbear
aqie sibuk skrg ne... dia baru dpt baby... dua2 nak kena jg... tu blm wife dia lg... sabo lah yer aqie
aqie 94
tu la bz sgt la nie
ilani
QUOTE(sugarbear @ Jan 12 2010, 07:41 PM) *
sweetsugargliders tu jual murah sbb ambil profit skt jew... xmcm petshop lain... bonding pouch dia pun murah rm25 jew. klu ilani byk duit blh lah beli kat petshack or chubbypetsgarden. sy dgn member2 beli kat ssg jew... jimat sikit


xlah..kalau murah lagi bagus..jimat sket duit nak kene kuar..heheh...
ilani
instant HPW ada x?
sugarbear
instant hpw blm ada lg... coming soon... tp better awk bancuh sendiri... thn lama... 2 ekor thn lapan puluh hari
aqie 94
QUOTE(sugarbear @ Jan 15 2010, 04:34 PM) *
instant hpw blm ada lg... coming soon... tp better awk bancuh sendiri... thn lama... 2 ekor thn lapan puluh hari




aku punya pun tgk tak mcm luak lagi
sugarbear
sekor glider thn kat 160 hari... mmg jimat kos... HPW + buah n sayur... + gliderade
ilani
QUOTE(sugarbear @ Jan 15 2010, 04:34 PM) *
instant hpw blm ada lg... coming soon... tp better awk bancuh sendiri... thn lama... 2 ekor thn lapan puluh hari


yang bancuh punya mcm mana nak buat eh??coz instant punya dah nak abis da ni...ingatkan nnt nak bli la...madu ada jual skali x?
sugarbear
ilani... ko tgk video ne:

http://www.youtube.com/user/SweetSugarGliders
suggielover
kat area kl or shah alam, kat mane ade buat service spray cage? cage sy dah karat la, nak spray kat rumah xda space. huhu
sugarbear
cuba tny kat kedai kete.... cat kete ne tahan skt... tp pasti kan gosok bhgian yg karat tu dgn kertas pasir dulu. pastu basuh n keringkan betul2 sblm cat. klu nak cat sendiri guna spray ######lic... wat lah warna menarik sikit... pink kew purple... hehehe
suggielover
mmg nak try color yg fancy. hehe sebenarnye geli hati nak tanye tokeh kedai keta, takut digelaknyer nti. bese orang dtg spray kete, tp ni spray cage. ape kejadahnye ini sume.... hahaaha.. ramai yang suggest suh g anta spray kat kedai spray keta. sy akan cari mana2 kedai yg leh bantu selesaikan masalah ini.. ngeee rofl.gif
ilani
QUOTE(suggielover @ Jan 24 2010, 08:57 PM) *
mmg nak try color yg fancy. hehe sebenarnye geli hati nak tanye tokeh kedai keta, takut digelaknyer nti. bese orang dtg spray kete, tp ni spray cage. ape kejadahnye ini sume.... hahaaha.. ramai yang suggest suh g anta spray kat kedai spray keta. sy akan cari mana2 kedai yg leh bantu selesaikan masalah ini.. ngeee rofl.gif


xsilap saya dkt kedai hardware ada jual la....cuba tanya dkt hardware...
ilani
rasa2nya bila agaknya instant HPW akan dijual oleh sweetsugargliders.blogspot.com??
sugarbear
tak lama lg sweetsugargliders akan jual ready made HPW... HPW ne ada yg regular pny dan HPW yg ada flavour mcm manga, orange, epal, mixberry dll... dia jugak akan jual fruit smoothie dan frozen fruit. ne utk memudahkan bg mereka yg sibuk n malas nak kotor kan dapur.

* satu lagi nak mintak pandangan... klu wodent wheel warna hijau gelap dan hitam jew blh tak... harga wodent wheel junior rm65 dan senior rm90.... ordering akan dibuat bulan depan.

Click to view attachment
suggielover
a'ah la, sy pon tgh tggu sweetsugarglider jual instant hpw. anyway, hpw yg ade flavor, cam xpenah dgr jek. tp kalo dah terbukti bagus utk suggie, sy nak try la.
warna ijau tu mcm xlawa la. xde warne lain yg menarik kew? hehe, byk plak komen ek! sy komen sbb sy punye warne tu, xlawa tp tepakse beli time tu cox kuku suggie dah tajam drp pisau blade. lg 1, nail o matic xmasuk skali?
ilani
harap2 cepat la sket dier jual instant HPW...coz sy punya dah nak habis ni....warna tuh xlawa la rasenye...warna lain xde eh??
sugarbear
wodent wheel ne ambil dr supplier lain... supplier ne jual satu jenis jew... tp price dia murah
sugarbear
instant HPW tu cuma tambah whole egg powder jew... tp kat M'sia ne ssh nak dpt... semua nak kena import
ilani
bila nak ada stock ni??update la dkt blog..lagi senang tgk dkt blog la..lagi satu klu dapat cepat instant HPW boleh inform x...mmg nak bli sgt ni...heheh...nak buat yg biasa punya tuh malas la...
sugarbear
bkn xmo buat instant HPW, tp serbuk telor tu yg ssh nak cari. nak kena import jgk...
suggielover
wah, must buy product. once dah ade stock inform me ek! bile sweetsugargliders nak update blog pasal cage yg mcm2 size n bentuk?
ilani
betol2...kalau update blog lagi besh rasenyer...update skali brg2 dier...senang sket leh shopping dkt situ..
sugarbear
buat ms ne cage tu dulu... lps ne nak msk kan cage 5 feet pny...

Click to view attachment

Price RM300
suggielover
sesiapa di sini pernah dengar gliderslurp? ada sesiapa pernah membeli atau menjualnya? saya nak bellliiiiiii!!!! clapping.gif
ilani
QUOTE(suggielover @ Feb 1 2010, 06:16 PM) *
sesiapa di sini pernah dengar gliderslurp? ada sesiapa pernah membeli atau menjualnya? saya nak bellliiiiiii!!!! clapping.gif

saya pernah beli...tapi saya terus beli dkt owner gliderslurp tuh sendiri...nama dier hun..kalau nak saya boleh bagi no phone dier...
suggielover
ilani: dah, saya baru beli dari hun kot, sbb tupperware die ade tulis hun. ilani dah pernah beli? so camne glider? sehat2 tak?
ilani
QUOTE(suggielover @ Feb 2 2010, 08:44 PM) *
ilani: dah, saya baru beli dari hun kot, sbb tupperware die ade tulis hun. ilani dah pernah beli? so camne glider? sehat2 tak?


ok...sy punya sg gemok...hehe..tapi kalau dah bagi sg kite makan kene cuci cepat2..nnt busuk la sket...
suggielover
ilani: sedap gak slurp tu ek. rase oatnye kuat. tgk macam glider saya dah start suka. so ilani still bg slurp tu lg pd glider ilani? rase2nyer cepat abes slurp ni. nak order lg, mau tggu 1-2 bulan lg, pembuatnye sibuk skrg. huhu nea.gif
ilani
QUOTE(suggielover @ Feb 3 2010, 02:01 PM) *
ilani: sedap gak slurp tu ek. rase oatnye kuat. tgk macam glider saya dah start suka. so ilani still bg slurp tu lg pd glider ilani? rase2nyer cepat abes slurp ni. nak order lg, mau tggu 1-2 bulan lg, pembuatnye sibuk skrg. huhu nea.gif


lor...awak dah rase ke slurp dier...hehe...tapi sy dah tukar kepada HPW la...sebelum ni awak bagi sg awak makan ape?
sugarbear
suggielover dah nak jd suggie plk... siap main rasa2... hehehe

sy pun mcm ilani pakai hpw and palleted diet jew... jimat sikit. lagi pun sg aku ada 6 psg... sebulan koyak jgk aku. xsabar rs nya nak dpt baby.... hehehe

pada sapew2 nak beli sg... sy jual RM200 sekor... harga tetap

bonding pouch RM25
sleeping pouch RM15
tent RM20
hammock RM20
ilani
QUOTE(sugarbear @ Feb 3 2010, 09:07 PM) *
suggielover dah nak jd suggie plk... siap main rasa2... hehehe

sy pun mcm ilani pakai hpw and palleted diet jew... jimat sikit. lagi pun sg aku ada 6 psg... sebulan koyak jgk aku. xsabar rs nya nak dpt baby.... hehehe

pada sapew2 nak beli sg... sy jual RM200 sekor... harga tetap

bonding pouch RM25
sleeping pouch RM15
tent RM20
hammock RM20


awak jual bonding pouch?awak ni owner sweetsugarglider ke?ada gambar x?saiz besar sket ada x?coz klu yang biasa punye SG saya dah xmuat...kesian dier sempit..
sugarbear
sy punya bonding pouch 8 inch x 6.5 inch.... klu nak besar, awak tggu pouch dr oversea... guna fleece... harga dlm rm40... mmg besar
ilani
QUOTE(sugarbear @ Feb 4 2010, 04:07 PM) *
sy punya bonding pouch 8 inch x 6.5 inch.... klu nak besar, awak tggu pouch dr oversea... guna fleece... harga dlm rm40... mmg besar


8" tuh lebar ke panjang dier??awak punye sama size dgn bonding pouch yg petshop jual tuh ke?
suggielover
ilani: sebelum ni bg sg makan instant hpw. mmg meka sehat, tp cam kurus ckit la yg female tu. so ngat nak gemok kan die ckit, dari mula2 beli die sampai skrg slim je, mmg jage badan, makan die la hantu, tp tetap kurus, ikot tuan die, hehe.. hun dah buat special utk sy, sbb sy still bg sg makan instant hpw lg. malam bg slurp, pagi bg instant hpw. biggrin.gif

sugarbear: semangat ingin tahu kuat, that's y sy rasa. hahaha.. instant hpw pon sy rase, sedap gak. cuma makanan berasaskan ulat2 je la sy xrasa, bau pon dah meloyakan. oops.gif wah dah nakc dapat baby baru ker? bestnyerrr... sy rase sy pun bakal dapat baby kot, sbb female buncit semacam. harap2 kali ni xdapat kembar la, pening pale nak tgk perangai kartun die. alien.gif

sg sy kedua2 ekor besar. so sleeping pouch yg biasa mmg xmuat. guna yg colony sleeping pouch baru muat. sugarbear, camne nak dapatkan bekalan hpw dari u? sy nak beli 1 dari awk, nak cube buat kaedah manual, sbb yg instant punye cepat habis, then mahal, but for travelling, ok la. kalo umah ade freezer, baik buat yg tahan lama punya.
sugarbear
suggielover: awak bg th brg2 apew yg awk nak.... bg kan nm penuh dan alamat penuh awak... nnt sy bg no akaun bank ... awak bankin kan duit brg termasuk pos... biasanya sy gna pos express...

klu sangkar jew sy xblh pos sbb kos pos laju agak mahal n tak berbaloi.

klu nak bonding pouch n sleeping pouch besar.... tggu brg dr oversea nnt... sy akan bw masuk... tp kain adlh kain fleece bkn kain flannel mcm kat m'sia ne jual. mmg saiz nya besar...
ilani
QUOTE(suggielover @ Feb 4 2010, 05:09 PM) *
ilani: sebelum ni bg sg makan instant hpw. mmg meka sehat, tp cam kurus ckit la yg female tu. so ngat nak gemok kan die ckit, dari mula2 beli die sampai skrg slim je, mmg jage badan, makan die la hantu, tp tetap kurus, ikot tuan die, hehe.. hun dah buat special utk sy, sbb sy still bg sg makan instant hpw lg. malam bg slurp, pagi bg instant hpw. biggrin.gif

sugarbear: semangat ingin tahu kuat, that's y sy rasa. hahaha.. instant hpw pon sy rase, sedap gak. cuma makanan berasaskan ulat2 je la sy xrasa, bau pon dah meloyakan. oops.gif wah dah nakc dapat baby baru ker? bestnyerrr... sy rase sy pun bakal dapat baby kot, sbb female buncit semacam. harap2 kali ni xdapat kembar la, pening pale nak tgk perangai kartun die. alien.gif

sg sy kedua2 ekor besar. so sleeping pouch yg biasa mmg xmuat. guna yg colony sleeping pouch baru muat. sugarbear, camne nak dapatkan bekalan hpw dari u? sy nak beli 1 dari awk, nak cube buat kaedah manual, sbb yg instant punye cepat habis, then mahal, but for travelling, ok la. kalo umah ade freezer, baik buat yg tahan lama punya.


yeke??hun buat special utk awak??boleh sy tahu apa yg special?hehe...boleh saya buat mcm awak jgk utk sg saya...mmg boleh eh bagi sg makan HPW at the same time bagi slurp jugak??pada pengetahuan saya xboleh kan??coz saya ada terbaca before this mengenai slurp and HPW..rasenye xboleh bagi kedua2nya skali...

HPW manual punya bukan susah nak buat ke?leceh seket kan??saya kalau boleh nak ambil yang bancuh sendiri..tapi mcm susah je...hurm, terpaksa jugakla amik yang instant..awak slalu beli dkt mane instant HPW?
ilani
QUOTE(sugarbear @ Feb 4 2010, 06:46 PM) *
suggielover: awak bg th brg2 apew yg awk nak.... bg kan nm penuh dan alamat penuh awak... nnt sy bg no akaun bank ... awak bankin kan duit brg termasuk pos... biasanya sy gna pos express...

klu sangkar jew sy xblh pos sbb kos pos laju agak mahal n tak berbaloi.

klu nak bonding pouch n sleeping pouch besar.... tggu brg dr oversea nnt... sy akan bw masuk... tp kain adlh kain fleece bkn kain flannel mcm kat m'sia ne jual. mmg saiz nya besar...


bila agaknya akan sampai??kalau boleh pilih yang cute2 eh...heheh...update blog pls..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.