Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sugar Glider
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
suggie
bawah rm200 mmg pyh... klu ada pun bawah umo. agie, aku ada sekor joey betina klu ko btl2 nak aku bg rm250 siap dgn makanan n supplement. yg new aku jamin sihat.. apew2 ko sms or kol aku 0127317553
aqie 94
huhu ni yg buat aku lagi semngt nak bela nie....
kalo ader saper2 nak jual ank2 dia tu bg taula teman yerk
aqie 94
oooo maknanya td nie aku kena kencing la ngn kedai pet kat sini,dia bg mknanan kucing n epal jer....
aku tak leh tgk SG pun tadi dia tido
suggie
agie, apew2 ko cari aku... aku dlm proses nak tubuhkan Malaysia Sugar Glider Club. tgh mencari member skrg new... pasne kt blh berkongsi2 pendapat
suggie
bawah rm200 mmg pyh... klu ada pun bawah umo. agie, aku ada sekor joey betina klu ko btl2 nak aku bg rm250 siap dgn makanan n supplement. yg new aku jamin sihat.. apew2 ko sms or kol aku 0127317553
aqie 94
umur brapa?
location?
suggie
location batu tiga, shah alam.. kat dgn komuter batu 3

umo dah lbh 3 bln
suggie
agie... ne link kedai aku.... http://www.mesra.net/forum/index.php?showtopic=96989
aqie 94
jaUH gak tmpat bro tu....
takpa2 aku try servey lagi....
takleh terburu2
suggie
tmpt ko kat mn?
whoknowz
yale tu slow slow mai la ....... and dont feed glider with cat food !!!!!! not good for thm ...... hehehehe
aqie 94
baper bulan umor SG yg ok tuk kita start bela yerk?
nak jugak tau kot2 underage hehehehe....
suggie
paling kurang 2 bulan out of pouch (OOP)

biasa nya klu beli kat petshop semua nya cakap cukup bulan... pada hal xcukup.

biasanya joey yg cukup bulan mempunyai ekor yg kembang.
suggie
Sweet Sugar Gliders (M) - Specialize for sugar glider foods and supplements.

Our main products:
1) SG foods - Complete Diet: RM15/100g
2) SG foods - Premium Diet: RM10/100g
3) SG foods - Joey Premium: RM20/100g
4) SG foods - Insect-Eater Diet: RM50/can (11oz./308gram)
5) SG supplements - Gliderade: RM10/25g
6) HPW - RM22.50
7) Cage 3 Feet - RM100
dirol.gif Water Bottle 4oz - RM8.50
9) Plastic Bowl - RM4.50
10)Glass Bowl - RM2.50

Harga makanan dan supplement sugar glider yg paling murah kat Malaysia. 5%-10% diskaun utk makanan dan supplement sugar glider.
Made in USA and Australia.
Kalau ragu2 blh datang sendiri tgk packaging asal. Tak ada maner2 petshop dalam Malaysia nak bg tgk packaging asal.


Contact Person: suggie (+60127317553)
Location: Batu Tiga, Shah Alam.
aqie 94
QUOTE(suggie @ Dec 6 2009, 01:12 AM) *
paling kurang 2 bulan out of pouch (OOP)

biasa nya klu beli kat petshop semua nya cakap cukup bulan... pada hal xcukup.

biasanya joey yg cukup bulan mempunyai ekor yg kembang.



apa maksud out of puch tu yerk?
tak reti lasgi bab2 bie
suggie
tempoh bunting (gestational period) bg SG lbh kurang 16 hari. selepas tu dia akan lahir n tinggal dikantung ibunya selama 8 minggu. lps tu joey akan kuar dr kantung (out of pouch) n pada masa ne baru lah umo joey dikira.


Klu saya silap tlg perbetulkan
aqie 94
oooo gitu ker....
baru la teman tau....
suggie
ko duk mn agie... aku tgh kumpul member ne nak wat club. nak join tak??
aqie 94
QUOTE(suggie @ Dec 6 2009, 01:15 AM) *
Sweet Sugar Gliders (M) - Specialize for sugar glider foods and supplements.

Our main products:
1) SG foods - Complete Diet: RM15/100g
2) SG foods - Premium Diet: RM10/100g
3) SG foods - Joey Premium: RM20/100g
4) SG foods - Insect-Eater Diet: RM50/can (11oz./308gram)
5) SG supplements - Gliderade: RM10/25g
6) HPW - RM22.50
7) Cage 3 Feet - RM100
dirol.gif Water Bottle 4oz - RM8.50
9) Plastic Bowl - RM4.50
10)Glass Bowl - RM2.50

Harga makanan dan supplement sugar glider yg paling murah kat Malaysia. 5%-10% diskaun utk makanan dan supplement sugar glider.
Made in USA and Australia.
Kalau ragu2 blh datang sendiri tgk packaging asal. Tak ada maner2 petshop dalam Malaysia nak bg tgk packaging asal.


Contact Person: suggie (+60127317553)
Location: Batu Tiga, Shah Alam.


harga diatas ni dah termasuk diskaun ker lum?
suggie
belum lagi lah agie... blm masuk diskaun lg. ada less lg

biasa makanan and supplement aku bagi 10% diskaun
aqie 94
QUOTE(suggie @ Dec 6 2009, 06:52 PM) *
ko duk mn agie... aku tgh kumpul member ne nak wat club. nak join tak??



aku dok ipoh,
tp aku takder sugar glider lagi...kat ipoh nie pun aku taktau ader tak orng bela
suggie
klu dr ipoh senang jew ko nak g tmpt aku. rmh aku dkt dgn lebuhraya... ko naik highway, kuar kat shah alam.
aqie 94
nak p sana yg malas tu.....hehehe
lagipun wife tgh sarat....



kalo SG ni kira dah 3 bln bolehla kita beli kan?
bila dia boleh start nak mengawan yer?

aqie 94
nak p sana yg mlas..hehehehe takder menda penting tu aku tak suka p mana2...

kalo umor SG dah 3 bln ok ker kalo beli?
umor brapa dia boleh mengawan?
suggie
start mengawan tu yg xpasti... depend pd situasi. tp biasa nya jantan yg cpt matang. klu ko confirm nak, aku blh tlg hntrkan ipoh tp kenalah caj lah. sblm tu aku nak tny brapew budget ko nak bela sugar glider new... blh aku tlg sediakan mn yg ptg.
suggie
start mengawan tu yg xpasti... depend pd situasi. tp biasa nya jantan yg cpt matang. klu ko confirm nak, aku blh tlg hntrkan ipoh tp kenalah caj lah. sblm tu aku nak tny brapew budget ko nak bela sugar glider new... blh aku tlg sediakan mn yg ptg.
aqie 94
buat masa ni aku tak letak bajet lagi.....
wife aku suh beli sekor dulu....tapi mcm tak syok plak dia dok sorng2....hahahaha...

cage - aku cadang nak diy jer....dia gigit tak cage?
suggie
dia xgigit... aku pny first cage diy. ok, ko cuba sedia kan budget.... sng aku nak kira... sugar glider sekor rm250, cage rm100, bounding pouch rm25, sleeping pouch rm20, makanan dia aku blh bg murah, tu ko jgn risau sbb aku supplier.
aqie 94
boungding punch n sleping puch tu mmg wajip ader kan?
suggie
agie... klu ko nak aku bagi package kat ko. harga siap hantar

1) sugar glider sepasang
2) cage 3 kaki
3) bounding pouch
4) sleeping pouch
5) water bottle 100ml
6) glass bowl - 2
7) HPW for mega_shok.gif days
dirol.gif honey
9) premium joey diet 250 g
10) gliderade 50 g

Total RM800 siap hntr
suggie
sleeping pouch n bounding pouch wajib.... sleeping pouch tmpt dia tido n bounding pouch tu utk wak g mn2 n utk process bounding
aqie 94
jap2 nak tanya..HPV tu aper yer?
suggie
HPW or WHPS tu singkatan Wombaroo High Protein Supplement. Salah satu diet SG yg tinggi dgn protein.

Cara penyediaan nya rujuk link ne:

http://www.youtube.com/user/SweetSugarGliders
suggielover
QUOTE(aqie 94 @ Dec 5 2009, 08:43 PM) *
oooo maknanya td nie aku kena kencing la ngn kedai pet kat sini,dia bg mknanan kucing n epal jer....
aku tak leh tgk SG pun tadi dia tido


haha..adatla tue kene kencing dgn petshop. sy dulu mase mule2 beli pon kene tipu gak.. ade die kate, juz bg makan epal,
dgn makanan kucing, pastu letak habuk hamster utk serap air kencing die. pale hotak die! naseb la sy rajin wat research sndiri, kalo x lame dah jd 'arwah'
SG sy.
suggielover
QUOTE(suggie @ Dec 6 2009, 09:56 PM) *
agie... klu ko nak aku bagi package kat ko. harga siap hantar

1) sugar glider sepasang
2) cage 3 kaki
3) bounding pouch
4) sleeping pouch
5) water bottle 100ml
6) glass bowl - 2
7) HPW for mega_shok.gif days
dirol.gif honey
9) premium joey diet 250 g
10) gliderade 50 g

Total RM800 siap hntr


aqie 94, harga package yg suggie bg nie dah cukup murah!! mase sy beli dulu, sekor je dah rm 350, sepasang jd rm700.. mayb dulu sy kene kencing,
tp skrg jgn arapla nk men harga dgn sy lg..

pesanan: kalo nk beli sepasang male n female, make sure yg female lebih matured dari male.. kalo x kesian tgk yg female, kecik2 lg dah kene bw anak dlm poket doraemonnyer.. sad.gif
suggielover
suggie, nk tanye nie.. mmg semula jadi ke yg female garang dari male? dah cube mcm2 care nk lembutkan ati yg female,
tp tetap suke gigit. hulur tangan, jari digigit. duk atas bahu, telinga plak jd mangsa. anak2 die pon die ajar supaye gigit org walaupon meka ni jinak.
yg peliknyer, bapak kepada SG ni plak sopan, mesra even badan die lg gemok n besar dari yg laen. hulur tangan je skejap jer bapaknyer panjat.
tp yg laen, mcm hantu, ligatnyer xpayah cakap la.. gigitan setakt ni xluke pon, cume tekejut je bile kene 'luvbite' meka ni.. wacko.gif
suggie
aku rasa pun mcm tu lah... betina agak garang sikit dr jantan... aku bela setakat ne baru 8 ekor, jantan mmg cool... klu betina tu, aduh sakit kpl. mgkn ne sifat protective semula jadi female. klu tak mcm mn dia nak protect anak dia.
aqie 94
QUOTE(suggielover @ Dec 7 2009, 02:45 AM) *
QUOTE(suggie @ Dec 6 2009, 09:56 PM) *
agie... klu ko nak aku bagi package kat ko. harga siap hantar

1) sugar glider sepasang
2) cage 3 kaki
3) bounding pouch
4) sleeping pouch
5) water bottle 100ml
6) glass bowl - 2
7) HPW for mega_shok.gif days
dirol.gif honey
9) premium joey diet 250 g
10) gliderade 50 g

Total RM800 siap hntr


aqie 94, harga package yg suggie bg nie dah cukup murah!! mase sy beli dulu, sekor je dah rm 350, sepasang jd rm700.. mayb dulu sy kene kencing,
tp skrg jgn arapla nk men harga dgn sy lg..

pesanan: kalo nk beli sepasang male n female, make sure yg female lebih matured dari male.. kalo x kesian tgk yg female, kecik2 lg dah kene bw anak dlm poket doraemonnyer.. sad.gif


hehehe modal jer tak der lg nie....
huhu



beri idea kita patutu beli jantan ker betina dulu?
aqie 94
Sugar glider merupakan haiwan marsupial kecil yang berasal dari Australia, Papua New
Guinea dan Indonesia. Mereka adalah haiwan yang hidup secara berkoloni. Di dalam
hutan, mereka tinggal dalam koloni lebih kurang 10-15 ekor. Diorg ni bukan adik beradik tupai tapi, diorg abik beradik kangaroo, dia ade kantung kat perut dia mcm kangaroo. Mereka juga merupakan
haiwan malam yang akan menghabiskan masa siangnya untuk tidur dan berjaga diwaktu
malam untuk mencari makanan dan aktif sehingga awal pagi. Tapi kalau korg train dia bangun siang dan tidur malam, lama2 dia boleh adapt dgn environment tu.

Sugar glider adalah haiwan peliharaan eksotik dikebanyakan negara sekarang. Mereka
sangat berbeza dengan haiwan domestik lain seperti hamster dan tikus. Mereka
mempunyai personaliti tersendiri, mood, sensitif dan merupakan haiwan yang istimewa
dan bijak dalam saiz yang kecil. Kerap disalah tanggap sebagi tupai terbang, sugar glider
boleh dipelihara dengan mudah atau susah bergantung kepada tahap pengetahuan anda
mengenainya. Penjagaan umum mereka memerlukan lebih banyak perhatian dan interaksi dengan manusia. Bayangkan
kerenah seorang kanak-kanak berusia 3 tahun yang memerlukan banyak perhatian
serta kadang-kadang manja dan kadang-kadang menjengkilkan, begitulah hampirnya
persamaan penjagaan sugar glider yang sebenarnya.

Oleh kerana sugar glider haiwan berkoloni, mereka biasa hidup berkawan. Jika dipelihara
secara individu dan tidak mendapat perhatian yang sepenuhnya, mereka boleh mati
kesunyian. Tetapi dengan penjagaan yang betul dari segi diet, interaksi dan keseluruhan,
mereka boleh hidup sehingga 10-15 tahun lamanya. Memang disuggest utk pelihara sepasang, tapi kalau nak pelihara seekor pon boleh. Janji korg kena luang mase dgn dia. Dia ni juga dikenali sbg pocket pet, sbb korg leh simpan dia dlm pocket korg sambli bwk jalan2. biarkan dia tidur dlm poket korg pon dikira sbg luang mase dgn diorg.

Dia makan buah dan ulat yg boleh dibeli kat kedai ikan tu. ala, ulat kecik2 tu. Maintenance dia aku rase tak semahal hamster atau guinea pig sbb korg cuma perlu beli ulat dan buah.




betul ker dia mkn ulat n buah jer?
suggie
agie... elok bela betina dulu... betina ne lmbt matang...
aqie 94
ooobetina yerk.....
ok2....
tgh kumpul bajet nie
suggie
bela sekor2 dulu... mcm aku... lama2 dah 8 ekor
aqie 94
ish2 tak sabarnya nk bela nie...ongkos jer takda lagi
suggie
klu dah ada blh join group aku... bertambah member club
suggielover
suggie, leh suggest cara utk xnk biakkan lg SG ni??

setakat ni aku ade 4 ekor (3 jantan 1 betina). yg 2 ekor jantan tu anaknyer. skrg aku riso kalo anaknyer 'kawin' dgn mamanye. nak 'sunatkan' yg jantan, cam rase kecian plak. nak asingkan yg betina, nti die kesunyian.. sbb meka ni rajin begurau.. skrg aku mmg nak hadkan bilangan SG aku 4 ekor je, xlarat nk jage byk2, karam umah aku kang. so wat u think?? toloooooggg.... mellow.gif
suggielover
QUOTE(aqie 94 @ Dec 7 2009, 01:40 PM) *
Sugar glider merupakan haiwan marsupial kecil yang berasal dari Australia, Papua New
Guinea dan Indonesia. Mereka adalah haiwan yang hidup secara berkoloni. Di dalam
hutan, mereka tinggal dalam koloni lebih kurang 10-15 ekor. Diorg ni bukan adik beradik tupai tapi, diorg abik beradik kangaroo, dia ade kantung kat perut dia mcm kangaroo. Mereka juga merupakan
haiwan malam yang akan menghabiskan masa siangnya untuk tidur dan berjaga diwaktu
malam untuk mencari makanan dan aktif sehingga awal pagi. Tapi kalau korg train dia bangun siang dan tidur malam, lama2 dia boleh adapt dgn environment tu.

Sugar glider adalah haiwan peliharaan eksotik dikebanyakan negara sekarang. Mereka
sangat berbeza dengan haiwan domestik lain seperti hamster dan tikus. Mereka
mempunyai personaliti tersendiri, mood, sensitif dan merupakan haiwan yang istimewa
dan bijak dalam saiz yang kecil. Kerap disalah tanggap sebagi tupai terbang, sugar glider
boleh dipelihara dengan mudah atau susah bergantung kepada tahap pengetahuan anda
mengenainya. Penjagaan umum mereka memerlukan lebih banyak perhatian dan interaksi dengan manusia. Bayangkan
kerenah seorang kanak-kanak berusia 3 tahun yang memerlukan banyak perhatian
serta kadang-kadang manja dan kadang-kadang menjengkilkan, begitulah hampirnya
persamaan penjagaan sugar glider yang sebenarnya.

Oleh kerana sugar glider haiwan berkoloni, mereka biasa hidup berkawan. Jika dipelihara
secara individu dan tidak mendapat perhatian yang sepenuhnya, mereka boleh mati
kesunyian. Tetapi dengan penjagaan yang betul dari segi diet, interaksi dan keseluruhan,
mereka boleh hidup sehingga 10-15 tahun lamanya. Memang disuggest utk pelihara sepasang, tapi kalau nak pelihara seekor pon boleh. Janji korg kena luang mase dgn dia. Dia ni juga dikenali sbg pocket pet, sbb korg leh simpan dia dlm pocket korg sambli bwk jalan2. biarkan dia tidur dlm poket korg pon dikira sbg luang mase dgn diorg.

Dia makan buah dan ulat yg boleh dibeli kat kedai ikan tu. ala, ulat kecik2 tu. Maintenance dia aku rase tak semahal hamster atau guinea pig sbb korg cuma perlu beli ulat dan buah.




betul ker dia mkn ulat n buah jer?


bukan takat ulat n buah je, ade lg makanan yg kene bg SG makan. kalo nak bg SG makan ulat, kene ikot ratio nye plak. aku xmahir bab ratio ni, sbb aku xbg SG makan ulat, sbb kalo salah kiraan ratio, SG leh mati n dtgkan penyakit.

kalo pasal mood, mmg SG ni ade mood. kejap merajuk, kejap hyperactiv, kejap garang mcm mak tiri, kejap mood santai.. depends la pd SG ko. tp SG aku ade sume mood ni.. hehe
kalo nk kamcing giler dgn SG ni, tiap2 ari kene jumpe n main dgn die. lame2 nti die dah cam suara, bau badan kite..so bile bukak je sangkar, automatic tau2 die dah duk atas bahu or duk dalam poket baju kite..
nak tau pasal SG ni, bykkan google n tanye pd yg expert cam suggie.rasenyer die expert sbb mampu jage 8 ekor skaligus..kalo aku xlarat dah.. rolleyes.gif
suggie
QUOTE(suggielover @ Dec 8 2009, 06:46 AM) *
suggie, leh suggest cara utk xnk biakkan lg SG ni??

setakat ni aku ade 4 ekor (3 jantan 1 betina). yg 2 ekor jantan tu anaknyer. skrg aku riso kalo anaknyer 'kawin' dgn mamanye. nak 'sunatkan' yg jantan, cam rase kecian plak. nak asingkan yg betina, nti die kesunyian.. sbb meka ni rajin begurau.. skrg aku mmg nak hadkan bilangan SG aku 4 ekor je, xlarat nk jage byk2, karam umah aku kang. so wat u think?? toloooooggg.... mellow.gif

aku rasa better ko asingkan dua ekor joey jantan tu, tak pun ko jual kat sapew2 yg berminat... blh ko guna duit tu upgrade cage ko.

biasa nya org akan mandulkan jantan... tp bg aku, aku xsetuju. depa pun perlu kembangkan zuriat... cuba ko aku mandul kan... ko nak tak? mesti xnak kan... klu mak bapak dia mati... ada lah zuriat2 dia wat pengobat rindu.... btl tak..
suggie
QUOTE(suggielover @ Dec 8 2009, 06:58 AM) *
QUOTE(aqie 94 @ Dec 7 2009, 01:40 PM) *
Sugar glider merupakan haiwan marsupial kecil yang berasal dari Australia, Papua New
Guinea dan Indonesia. Mereka adalah haiwan yang hidup secara berkoloni. Di dalam
hutan, mereka tinggal dalam koloni lebih kurang 10-15 ekor. Diorg ni bukan adik beradik tupai tapi, diorg abik beradik kangaroo, dia ade kantung kat perut dia mcm kangaroo. Mereka juga merupakan
haiwan malam yang akan menghabiskan masa siangnya untuk tidur dan berjaga diwaktu
malam untuk mencari makanan dan aktif sehingga awal pagi. Tapi kalau korg train dia bangun siang dan tidur malam, lama2 dia boleh adapt dgn environment tu.

Sugar glider adalah haiwan peliharaan eksotik dikebanyakan negara sekarang. Mereka
sangat berbeza dengan haiwan domestik lain seperti hamster dan tikus. Mereka
mempunyai personaliti tersendiri, mood, sensitif dan merupakan haiwan yang istimewa
dan bijak dalam saiz yang kecil. Kerap disalah tanggap sebagi tupai terbang, sugar glider
boleh dipelihara dengan mudah atau susah bergantung kepada tahap pengetahuan anda
mengenainya. Penjagaan umum mereka memerlukan lebih banyak perhatian dan interaksi dengan manusia. Bayangkan
kerenah seorang kanak-kanak berusia 3 tahun yang memerlukan banyak perhatian
serta kadang-kadang manja dan kadang-kadang menjengkilkan, begitulah hampirnya
persamaan penjagaan sugar glider yang sebenarnya.

Oleh kerana sugar glider haiwan berkoloni, mereka biasa hidup berkawan. Jika dipelihara
secara individu dan tidak mendapat perhatian yang sepenuhnya, mereka boleh mati
kesunyian. Tetapi dengan penjagaan yang betul dari segi diet, interaksi dan keseluruhan,
mereka boleh hidup sehingga 10-15 tahun lamanya. Memang disuggest utk pelihara sepasang, tapi kalau nak pelihara seekor pon boleh. Janji korg kena luang mase dgn dia. Dia ni juga dikenali sbg pocket pet, sbb korg leh simpan dia dlm pocket korg sambli bwk jalan2. biarkan dia tidur dlm poket korg pon dikira sbg luang mase dgn diorg.

Dia makan buah dan ulat yg boleh dibeli kat kedai ikan tu. ala, ulat kecik2 tu. Maintenance dia aku rase tak semahal hamster atau guinea pig sbb korg cuma perlu beli ulat dan buah.




betul ker dia mkn ulat n buah jer?


bukan takat ulat n buah je, ade lg makanan yg kene bg SG makan. kalo nak bg SG makan ulat, kene ikot ratio nye plak. aku xmahir bab ratio ni, sbb aku xbg SG makan ulat, sbb kalo salah kiraan ratio, SG leh mati n dtgkan penyakit.

kalo pasal mood, mmg SG ni ade mood. kejap merajuk, kejap hyperactiv, kejap garang mcm mak tiri, kejap mood santai.. depends la pd SG ko. tp SG aku ade sume mood ni.. hehe
kalo nk kamcing giler dgn SG ni, tiap2 ari kene jumpe n main dgn die. lame2 nti die dah cam suara, bau badan kite..so bile bukak je sangkar, automatic tau2 die dah duk atas bahu or duk dalam poket baju kite..
nak tau pasal SG ni, bykkan google n tanye pd yg expert cam suggie.rasenyer die expert sbb mampu jage 8 ekor skaligus..kalo aku xlarat dah.. rolleyes.gif

mn ada aku expert.... aku pun blajar lg... mn aku th aku kongsi dgn member2... aku klu xth... aku akan tanya terus dgn org yg expert dr US... sebab diorg yg supply makanan dan supplement sugar glider kat aku. bagi aku xde otai2... veterianar kat US pun wat kajian utk pemakanan sugar glider... tu bt otai... ne kat M'sia br pandai sikit dah jd otai...tu pun bg makan SG ikut diet yg telah org perkenalkan... nak otai wat lah makanan dan diet sugar glider sendiri...
suggie
Info tentang Gliderade:

Powdered Gliderade mixes with water. One teaspoon of powdered Gliderade mixes with 4 teaspoons of water. Once you have the 'nectar' mixed ... offer 1 tablespoon of the liquid nectar, for each sugar glider ... per day.

We do not suggest that you offer more than this, it will interfere with the standard diet (Glider will consume too much Gliderade ... and not enough food, they will get 'filled up' on the Gliderade ... as they would with fruits or treats.

You can mix with 4 or 5 parts water ... depending on how thick you want the nectar .... yes, you can offer everyday.

You can refrigerate ... or freeze .... 7 days in refrigerator (mix well before serving) ... or freeze in ice cube tray and store indefinitely.
suggielover
[/quote]
mn ada aku expert.... aku pun blajar lg... mn aku th aku kongsi dgn member2... aku klu xth... aku akan tanya terus dgn org yg expert dr US... sebab diorg yg supply makanan dan supplement sugar glider kat aku. bagi aku xde otai2... veterianar kat US pun wat kajian utk pemakanan sugar glider... tu bt otai... ne kat M'sia br pandai sikit dah jd otai...tu pun bg makan SG ikut diet yg telah org perkenalkan... nak otai wat lah makanan dan diet sugar glider sendiri...
[/quote]

ala, jgn la marah2.. ok, aku tukar perkataan 'expert' kpd 'lebih berpengalaman'.. amacam, orait?? hehe.. pasal joey aku (dah 5 bulan kire joey ker), aku dah try nk jual, tp xde org nk beli.. sbb aku ni cerewet, kalo nk jual, aku pastikan tuan baru betol2 nk jage.. naye je kalo jual pd yg minat nk jage tp tahi2 ayam je..

hpw ko jenis mcm mane ek?? aku slalu beli yg jenis dah siap, cume tambah warm water n honey. aku viewed video dlm youtube, siap kene blend dgn telur.. so yg ko jual jenis mcm mane? kalo aku nk beli hpw dari ko, leh ko ajar exact amount sume ingredients? aku penah bg byk kali SG aku gliderade n acacia gum, tp meka lgsg xusik.. penghabisnye tong sampah yg telan. tounge.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2017 Invision Power Services, Inc.