Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bela Ikan Kaloi Sabah
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
royersroy
sesaper yang ada bela ikan kaloi sabah punyer, meh la kongsi-kongsi pengalaman macam mana nak jaga ikan nie...

Description:
The Giant Red Tail Gourami has a compressed, oval shaped body and a blunt head. More colorful than its close relative the Giant Gourami, this species natural color can be quite beautiful. It has wonderful blue-green highlights and fins that are trimmed in red. Mature males will develop a 'nuchal hump', a swollen knob or lump on the forehead.
Like all other gouramis they can breath air, generally gulping it at the water's surface. They have a special 'labyrinth organ' which acts like a lung which enables them to survive in oxygen-depleted waters.

Size - Weight:
This species can grow up to 20 inches (50 cm).

Care and feeding:
Since they are omnivores, the Giant Red Tail Gourami will generally eat all kinds of foods. Although it can be a voracious predator, this fish will eat almost any freshwater aquarium foods if it is trained to do so at an early age. If they are mainly fed live fish, your food bills will be very high so it is suggested that you start to train them on the dried foods as soon as they are obtained.
Sometimes, predatory fish that are never fed any live fish will grow up not knowing that other fish should be considered dinner. There are reports of large sized Giant Gouramis living peacefully with small tetras or danios.
These fish grow large so as adults they will need a very large aquarium, 100 gallons or larger is recommended. You will also want to be sure to have a good filtration system and do large weekly water changes, with 25% or more being reasonable. As they are large and active, they will need minimal tank decorations.

Water Region: Top, Middle, Bottom:
The Red Tailed Giant Gourami will swim in most parts of your aquarium.

Acceptable Water Conditions:
Due to their size, make sure you have good filtration and do weekly water changes!
Temperature: 72 - 82 F (22 28 C)
Hardness: (not critical) 25 dGH
Ph: 6.2 to 7.8

Social Behaviors:
The Giant Red Tail Gourami are generally a peaceful fish, but there can be exceptions to this rule. Occasionally a large male can become very territorial and will attack other fish in their tank. It is best if you plan which species you want in your tank from the very start and obtain them all at or near the same time. Most of the time, fish that are generally considered compatible will get along better if they are raised together.

Sexual Differences:
The Giant Red Tail Gourami males are much more colorful than the females.

Breeding/Reproduction:
The Giant Red Tail Gourami have not yet been bred in captivity. Like most fish in this family, the gourami are bubble nest builders. Their close relative, the Giant Gourami male, will build a ball-shaped nest out of bits of plants just below the surface of the water. Their eggs as well as the fry, are lighter than water and float to the top. See the description of how to breed labyrinth fish in Breeding Freshwater Fish.

Availability:
The Giant Red Tail Gourami are relatively rare. Specimens will be about $40.00 USD and up.
There is a high demand for this fish in parts of Asia and this helps to keep the price high. Their close relative, Giant Gourami, is commercially produced in many parts of tropical Asia so it is hoped that someone there will soon be able to spawn the Giant Red Tailed Gourami.
ayile
Ako bela kaloi merah je... blum.gif
aqie 94
aku pn kaloi merah tp dah bg kt orng
ayile
QUOTE(aqie 94 @ Mar 22 2009, 07:39 AM) *
aku pn kaloi merah tp dah bg kt orng

kaloi ako baru transfer akuarium...
nak bagi besar lagi...
ayile
Click to view attachment
Kaloi sabah takde, tapi ni dia kaloi merah ako yg garang...
ayile
ada sesapa nak beli tak kaloi ni? rolleyes.gif
elley
QUOTE(ayile @ Apr 3 2009, 03:08 PM) *
ada sesapa nak beli tak kaloi ni? rolleyes.gif



hehehe
ayile
ape yg ko hehehe kat cni...? smile.gif
kimimaro_kun
QUOTE(ayile @ Mar 29 2009, 01:51 PM) *
Click to view attachment
Kaloi sabah takde, tapi ni dia kaloi merah ako yg garang...


bro, semacam je muka kaloi tu..
xtahan bau kasut kut
rofl.gif
ayile
ni asal boleh punye akuarium je ni... dad ako bukannya nak bela sgt, adik ako yg beli tapi tak bagi makan, bapak ako bela taruk kat area dia melepak, jadi monster kaloi tu. tak tau la, dad ako mmg power la kalau bab bagi makan ikan ni... ikut masa dan sukatan... mmg full throttle pembesaran dia, means, tak la jadi sampai godzilla...huhu anyway, kasut tu smua jarang pakai n takde bau ye... ada yg nak beli kasut ke? nanti ako capture tgk sape nak beli rofl.gif
kimimaro_kun
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 11:37 AM) *
ni asal boleh punye akuarium je ni... dad ako bukannya nak bela sgt, adik ako yg beli tapi tak bagi makan, bapak ako bela taruk kat area dia melepak, jadi monster kaloi tu. tak tau la, dad ako mmg power la kalau bab bagi makan ikan ni... ikut masa dan sukatan... mmg full throttle pembesaran dia, means, tak la jadi sampai godzilla...huhu anyway, kasut tu smua jarang pakai n takde bau ye... ada yg nak beli kasut ke? nanti ako capture tgk sape nak beli rofl.gif


uih... xmengamuk ke bapak ko klu ko jual kaloi tu?
silap2 ada gak orng kena balik ngn kasut.. huhuhu

kaloi nak jual, kasut nak jual.... em, bisnesman clapping.gif
ayile
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...
elley
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 05:43 PM) *
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...



hehehe tu maksudnye....
dahi kaloi tu mcm org byk pikir je..ada mslh dgn family kot..... rolleyes.gif
ayile
QUOTE(elley @ Apr 29 2009, 06:49 PM) *
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 05:43 PM) *
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...



hehehe tu maksudnye....
dahi kaloi tu mcm org byk pikir je..ada mslh dgn family kot..... rolleyes.gif

tu dah nak jadi king kaloi dah tu...huhu
elley
hehehehe
kimimaro_kun
QUOTE(ayile @ Apr 29 2009, 07:01 PM) *
QUOTE(elley @ Apr 29 2009, 06:49 PM) *
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 05:43 PM) *
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...



hehehe tu maksudnye....
dahi kaloi tu mcm org byk pikir je..ada mslh dgn family kot..... rolleyes.gif

tu dah nak jadi king kaloi dah tu...huhu


tunggu kuar belang tarung dulu, baru leh up level
ayile
QUOTE(kimimaro_kun @ Apr 30 2009, 09:03 AM) *
QUOTE(ayile @ Apr 29 2009, 07:01 PM) *
QUOTE(elley @ Apr 29 2009, 06:49 PM) *
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 05:43 PM) *
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...



hehehe tu maksudnye....
dahi kaloi tu mcm org byk pikir je..ada mslh dgn family kot..... rolleyes.gif

tu dah nak jadi king kaloi dah tu...huhu


tunggu kuar belang tarung dulu, baru leh up level

sape nak beli ni? ako dah nampak ada keluar 3 mm belang tarung kiri kanan!
kimimaro_kun
QUOTE(ayile @ Apr 30 2009, 10:27 AM) *
QUOTE(kimimaro_kun @ Apr 30 2009, 09:03 AM) *
QUOTE(ayile @ Apr 29 2009, 07:01 PM) *
QUOTE(elley @ Apr 29 2009, 06:49 PM) *
QUOTE(ayile @ Apr 28 2009, 05:43 PM) *
bos ako pon da taknak kaloi tu... dia malas nak cakap ngan adik ako...huhu... ako yg cakap ngan dia, nak jual...



hehehe tu maksudnye....
dahi kaloi tu mcm org byk pikir je..ada mslh dgn family kot..... rolleyes.gif

tu dah nak jadi king kaloi dah tu...huhu


tunggu kuar belang tarung dulu, baru leh up level

sape nak beli ni? ako dah nampak ada keluar 3 mm belang tarung kiri kanan!


isk..isk..isk..
sian kaloi tu kena air brush
sleep.gif
elley
ikan kaloi ni jenis ikan dominan ka.... oops.gif
ayile
QUOTE(elley @ Apr 30 2009, 02:47 PM) *
ikan kaloi ni jenis ikan dominan ka.... oops.gif

macam aro gak...masa kecik, kurang skit, sudah besar, agak agresif la bagi yang jantan....nak beli ke encik?
elley
QUOTE(ayile @ Apr 30 2009, 05:32 PM) *
QUOTE(elley @ Apr 30 2009, 02:47 PM) *
ikan kaloi ni jenis ikan dominan ka.... oops.gif

macam aro gak...masa kecik, kurang skit, sudah besar, agak agresif la bagi yang jantan....nak beli ke encik?



dirol.gif dirol.gif
hisham2u
QUOTE(ayile @ Apr 30 2009, 05:32 PM) *
QUOTE(elley @ Apr 30 2009, 02:47 PM) *
ikan kaloi ni jenis ikan dominan ka.... oops.gif

macam aro gak...masa kecik, kurang skit, sudah besar, agak agresif la bagi yang jantan....nak beli ke encik?


kalau siap siang sekali ikan tuh harga leh kurang x ? huhu
ayile
takde sesapa nak beli ker? papahal roger no ako...0193636060
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.