Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Camne hilangkan lingkaran gelap bawah mata?
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
mistry_gal
Saya ni student, so selalaunya bila ada assignment tu, tido lewatlah, and kekadanf tu tak tido langsung. Kiranya, kata bawah mata saya ni... ada EYE BAG lah... Camner nak ilangkan? Krim apa nak guna? Kalau cara tradisional camner pulak? PLzzzz HELP! :upside:
tuna_sandwic
Assalamualaikum

Ni petua yg tuna amalkan masa zaman studi kat universiti dulu

1. letak hirisan timun di atas mata ATAU
2. letak bekas uncang teh yg dah tak digunakan ATAU
3. buat massage kat area mata.... dgn cara... gunakan 3 jari (jari telunjuk, tengah dan hantu)... tepuk secara perlahan di kawasan mata bermula daripada kawasan ekor mata, ke arah hidung dan seterusnya di kawasan atas kelopak mata... buat massage ini selama 5 minit... ATAU
4. ambik kapas muka, bubuh air sejuk (air dari peti sejuk pun boleh), keringkan dan tekap kat mata.. biarkan dan relaks..

frankly speaking... keberkesanannya kurang ler tapi worth a try as a student

for working adults, boleh ler cuba pakai Ideal Eyes Vitamins C&A Eye Refining Creme. .. yg ni agak mahal dan tuna hanya suggest utk org yg dah bekerja... bhn ini mengandungi Vitamin C&A yg sgt diperlukan oleh mata kita yg tidak cukup vitamin akibat stress dan tidak cukup tidur.... ia telah berjaya mengatasi masalah mata lebam/panda eyes dan eye bag....

-tuna_
019-3980890
ayam katiq
alaaaaaaaaa..mudah je:D
amik je krim fair n lovely...
...padaaan
s2m3r
sokong...padannnnnnn!!
tuna_sandwic
samer

awak sokong yg mana satu tu? sepadan dgn apa? leh share? :biggrin:
s2m3r
Fair & Lovelylah...

padan....
tuna_sandwic
oooo.. paham2...  :biggrin:
blueocean
smile.gif lingkaran gelap bawah mata?? cubalah fair & lovely baru..
padan!! biggrin.gif
Miya_narien
padan.. aku setuju!!.. hehe
AG_
tak padan...come dak tu>

(ako ada menghadapi masaeLah yg samer, cuma ako tak kisah, sebabb ia semulajadi, pasal ako keturunan mamak..bangga pLak ada mender tu..cm shahrizat jaliL pLak..eheks!)
ayong
yeee...yg padaaann tuu
nurr
letak hirisan ubu kentang pun leh...
kalau tak berkesan gak..ambik kentang tu..hiris memanjang..
selawat 3 kali...
daannn...goreng pun sodap... :wink.gif:
sha_18
fair & lovely...padannnnn......... :wink.gif:
mistry_gal
QUOTE(AG_ @ Apr 13 2003, 01:59 AM)
<font color='#000000'>tak padan...come dak tu>

(ako ada menghadapi masaeLah yg samer, cuma ako tak kisah, sebabb ia semulajadi, pasal ako keturunan mamak..bangga pLak ada mender tu..cm shahrizat jaliL pLak..eheks!)</font>

oo... kalau keturunan mamak, mmg bawah mata tu gelap ke?
sbb saya pon keturunan mamak gak.. tok saya mamak... patutulah ada lingkaran gelap ni. tp, dulu waktu kecik2 tak teruk. skrg ni smkn teruk... tp smlm br beli fair n lovely tuh.. harapnya berkesanlah.. dia kata akan ilang gdlm masa 8 minggu... just wait n see.. kalau best, aku syorkan kat korang yerk...
syaz_wani
QUOTE(s2m3r @ Apr 11 2003, 04:03 AM)
<font color='#8D38C9'>Fair & Lovelylah...

padan....
</font>

mm..padan
JEJARIHALUS
aku pong nak padan jugak la.....fair& lovely..!! keh keh keh
serabut
tersangatlah padan
carissa81
selain fair & lovely tu......
serta hirisan timun.....
saya rasa cukupkan tidur selama 8 jam.....
pastu, rehatkan mata dgn timun......
mata pun nak rehat jugakan.....
Galaxie0303
Berkesan ke kalo pakai fair n lovely tu...
haa lagi satukan....my fren ckp product F n L tu leh sbbkan barah kulit...
BETUL KE?
yang benar
fair and lovely...padan
murah plak tu
sure mampu punya
wink.gif rolleyes.gif
princeard
Pakai bedak sejuk maaaaaaa............... laugh.gif
belut_nakal
padan!.....padan!
eleena
QUOTE(mistry_gal @ Apr 20 2003, 10:47 AM)
QUOTE(AG_ @ Apr 13 2003, 01:59 AM)
<font color='#000000'>tak padan...come dak tu>

(ako ada menghadapi masaeLah yg samer, cuma ako tak kisah, sebabb ia semulajadi, pasal ako keturunan mamak..bangga pLak ada mender tu..cm shahrizat jaliL pLak..eheks!)</font>

oo... kalau keturunan mamak, mmg bawah mata tu gelap ke?
sbb saya pon keturunan mamak gak.. tok saya mamak... patutulah ada lingkaran gelap ni. tp, dulu waktu kecik2 tak teruk. skrg ni smkn teruk... tp smlm br beli fair n lovely tuh.. harapnya berkesanlah.. dia kata akan ilang gdlm masa 8 minggu... just wait n see.. kalau best, aku syorkan kat korang yerk...

Kenapa semua cakap PADAANNNN..PADAANNN....?

Iklan baru Fair n Lovely eh? Tak tau pun...

berkesan ker Fair n Lovely ?????

p/s: nanti dah 8 weeks...citer aa result dia.....ahaks...
blossom^girl
ni yg aku pernah baca dlm magazine..
sebelum tido.. amik air sejuk dlm peti ais... pastu sapu sekeliling mata cam lingkaran... sambil selawat 3x...

rolleyes.gif
belut_nakal
suh kucing jilat kat area lingkaran tu.....sebelom tdo dan sebelom pi kije......
amalkan..dan tgkla keputusannya...mengkagumkan!!
badakwarnabiru
dah try fair n lovely.. nyah la.. bau busuk... tongue.gif

guna loreal nyer ... best...
oil of olay nyer .... best gak.. sejoookkk....
tapi harga mahal la.... rm 29.90

fair n lovely rm9.90 je cool.gif
JEJARIHALUS
QUOTE(blossom^girl @ May 6 2003, 08:25 AM)
ni yg aku pernah baca dlm magazine..
sebelum tido.. amik air sejuk dlm peti ais... pastu sapu sekeliling mata cam lingkaran... sambil selawat 3x...

rolleyes.gif

sapukan dalam bentuk lingkaran...mambulat seperti lingkaran ubat nyamuk....fumakilla...keh keh keh
CarDCaPToR|^-^|SaKURA
QUOTE(s2m3r @ Apr 11 2003, 12:03 PM)
<font color='#8D38C9'>Fair & Lovelylah...

padan....
</font>

Btul..
PadaN jgn Tak PaDan.. cool.gif
brightgirl
smile.gif camner kalau nak ilangkan garis halus kat bawah mata?
Fair & Lovely.....padan?
sitihanglipo
byk makan jus pegaga

dan sapukan hampeh dia kat seluruh muka termasuk bawah mata.

campurkan kuning telor di T area
puteh telor di area yang lain..... tapi tidak di sekitar mata... jauhi dari kening...

klau org allergy telor tak boleh ...gantikan ngan madu lebah

gunakan scrub halba (rendam halba dan mesin masukkan dlm cembul macam cembul sup...gosok pelahan2)


P/s

klau ada saki baki susu susu anak yg dah basi boleh sapukan setiap hari sebelum mandi... utk hilangkan pigmen
ikan_emas2002
[B][COLOR=red]HHHAAAAA!!! Ini ikan ada satu petua lama..kalu nak ilangkan korang amik miinyak sapi then sapu kat bawah mata tu sambil urutkan daari luar ke dalam sambil selawat 3 kali...Insyaallah....kalu tak caya cubalaa....
allana
takyah la fair&lovely tu..
tak berkesan..

kalau nivea atau oil of olay ok sket..
tapi mahal la...
Obi_Z
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
ghostsbusters_gal
gunalah fair n lovely
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.