Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fesyen Tudung Nikah
Mesra.net Forum > Social & Societies > Perkahwinan & Pertunangan
Pages: 1, 2
wanina
salam,
sy ni bakal menikah bln 5 ni.tp xtahu fesyen tudung cmne nk pakai.ada sesiapa leh tlg..?
sy free hair. baju nikah wat sendiri. nk pakai anak tudung yg ada beads ke or tudung cm tudung ekin tu ke or pakai je tudung biasa..?
selendang perlu x..?
veil ke..?

satG
QUOTE(wanina @ Mar 21 2009, 02:36 PM) *
salam,
sy ni bakal menikah bln 5 ni.tp xtahu fesyen tudung cmne nk pakai.ada sesiapa leh tlg..?
sy free hair. baju nikah wat sendiri. nk pakai anak tudung yg ada beads ke or tudung cm tudung ekin tu ke or pakai je tudung biasa..?
selendang perlu x..?
veil ke..?


aku rasa baik pakai yg tudung ikin tu..nampak kemas dan terletak elok je atas kepala..
aku pun nnt pakai tudung ni gak.. smile.gif
zie-zi
QUOTE(satG @ Mar 21 2009, 10:44 PM) *
QUOTE(wanina @ Mar 21 2009, 02:36 PM) *
salam,
sy ni bakal menikah bln 5 ni.tp xtahu fesyen tudung cmne nk pakai.ada sesiapa leh tlg..?
sy free hair. baju nikah wat sendiri. nk pakai anak tudung yg ada beads ke or tudung cm tudung ekin tu ke or pakai je tudung biasa..?
selendang perlu x..?
veil ke..?


aku rasa baik pakai yg tudung ikin tu..nampak kemas dan terletak elok je atas kepala..
aku pun nnt pakai tudung ni gak.. smile.gif

tudung ikin x sesuai r...
mizzarwenlotr
tudung ikin tu kdg2 kene tgk muka org gak.ada bentuk muka yg xsesuai ngan tudung tu.so ape2 pun baik cuba2 dr skrg.takut nant keras lak kontrol diri psl xselesa atas pelamin kan.just my 2 cents
mimieyus
saya pun nnak nikah bulan depan,pun xtahu nak fsyen ape org akad nika..leh tolong bagi pertolongan??
wanina
kalo tudung ikin tu keras jek kan.dahi pon xnampak cmne husband nk cium dahi nanti.hehe...
MENTARI
QUOTE(wanina @ Mar 22 2009, 12:17 PM) *
kalo tudung ikin tu keras jek kan.dahi pon xnampak cmne husband nk cium dahi nanti.hehe...


ha arlah.. nanti cium skaf tudung tu..
rasanya tak sesuaiii.....
Iereen
tudung ikin tu ok gak
tapi cam mizzarwenlotr kata tu
dia ikut kesesuaian muka
cuba try dulu
kalo org lain kata ok
buleh la pakai tudung tu
pastu taruk selendang panjang
reen retu pakai camtu lah
selesa sket

tp kalo muka tak sesuai pakai tudung ikin tu
try carik selendang ciffon
pakai anak tudung lepas tu baru pakai selendang tu
tp kena ada org tau la cara pakaikan
sbb selendang ni pjg n cara pakai tu kena napak cam pakai tudung bawal tu (buleh imagine tak??huhu)
lepas tu pakai veil/selendang

tp..kalo nak simple
pakai tudung bawal
then pakai selendang/veil
lepas tu pakai cekak spider tu
dh..simple tapi menarik dh tu
JeD[i]-BoNGsU




klu ada 'cap' mcm tdung ikin tu..
err.. husband cium atas kepala aje la..
area ubunē ke atas sikit dari dahi ke..
JeD[i]-BoNGsU
QUOTE(Iereen @ Mar 23 2009, 09:25 AM) *
tp..kalo nak simple
pakai tudung bawal
then pakai selendang/veil
lepas tu pakai cekak spider tu
dh..simple tapi menarik dh tu




i like!

escadagurl21
aku refer tudung biasa la sbb nanti hubby nk cium dahi x smp plak..
sbb keras atas tu kan...

kalau tudung biasa, kelepet skit jee.. janji kena dahi cukup laaa
300983
ape2 pon tudung mcm k reen tu lawa
x mau la pki tudung bawal
x cun
same je cm ari biase
cm kite p keje, jenjalan
try cari chiffon ke
cun la
yg style ikin tu
kerasla
nnt x le cium dahi
x touching nnt
mazpen
sy dulu pakai tudung ni...
sy tempah kt kedai pastu jahit manik sendiri..
shasha_lil
aku masih tercari2 cane la tudung dia nih.....
aku pon ingat nak pakai tudung.....
Iereen
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Mar 23 2009, 10:25 AM) *

QUOTE(Iereen @ Mar 23 2009, 09:25 AM) *
tp..kalo nak simple
pakai tudung bawal
then pakai selendang/veil
lepas tu pakai cekak spider tu
dh..simple tapi menarik dh tu




i like!


ha..
kan..simple jer
aku tunang retu camtu
pakai la cekak spider tu buat tambah aksesori
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Mar 23 2009, 11:51 AM) *
aku masih tercari2 cane la tudung dia nih.....
aku pon ingat nak pakai tudung.....


tudung ni dia pakai selendang chiffon
anak tudung dia yg mmg dh ada bead/kerawang2 tu
(tu kalo sanding mmg ada dlm pakej)

tp kalo nak pakai tudung tu
kita kena pakai satu lagi anak tudung kat dlm
supaya tudung tu eluk terletak
kalo tk dia melepek je kat dahi
sungguh tak selesa nati
Iereen
QUOTE(300983 @ Mar 23 2009, 11:21 AM) *
ape2 pon tudung mcm k reen tu lawa
x mau la pki tudung bawal
x cun
same je cm ari biase
cm kite p keje, jenjalan
try cari chiffon ke
cun la
yg style ikin tu
kerasla
nnt x le cium dahi
x touching nnt


huhu
30,
tudung tu k.reen pakai masa sanding

tp masa nikah akak pakai tudung cam ikin tu
taruk selendang
masa nak kiss dahi tu buleh je
jgn ke depan sgt tu tudung tu nati
shasha_lil
QUOTE(Iereen @ Mar 23 2009, 12:51 PM) *
QUOTE(shasha_lil @ Mar 23 2009, 11:51 AM) *
aku masih tercari2 cane la tudung dia nih.....
aku pon ingat nak pakai tudung.....


tudung ni dia pakai selendang chiffon
anak tudung dia yg mmg dh ada bead/kerawang2 tu
(tu kalo sanding mmg ada dlm pakej)

tp kalo nak pakai tudung tu
kita kena pakai satu lagi anak tudung kat dlm
supaya tudung tu eluk terletak
kalo tk dia melepek je kat dahi
sungguh tak selesa nati


mane nak cari yg anai tudung dia tu ya?
aritu pegila ariani tau...depan jakel..hmm dekat dgn capsquare tu. aku tak tau name jalan.
punye la ramai insan dalam tu. tapi yg peliknye, ape yg diowg tengok. aku tengok tak lawa pun tudung nye...ke mate aku k.o....
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Mar 23 2009, 01:28 PM) *
mane nak cari yg anai tudung dia tu ya?
aritu pegila ariani tau...depan jakel..hmm dekat dgn capsquare tu. aku tak tau name jalan.
punye la ramai insan dalam tu. tapi yg peliknye, ape yg diowg tengok. aku tengok tak lawa pun tudung nye...ke mate aku k.o....


anak tudung mana satu?
yg ada bead/kerawang sesiap ke yg pakai dlm sekali?

kalo anak tudung kat dlm sekali tu better ko carik anak tudung jenis kain bawal
dia eluk sejuk je
anak tudung tu siap ada awning kat dpn
tp awning dia nipis dan sgt selesa
tu kena carik kat kedai area2 jln TAR tu le
kena masuk satu kedai ke satu kedai
(ni dulu asben aku-ms tu tunang la- smpai hangin dgn aku, cam bergaduh gak la semata2 nak carik anak tudung yg aku nak tu)

tp kalo anak tudung siap ada kerawang tu memana kedai jalan TAR tu pun ada
tp awning dia tak keras

tudung kat ariani tu tudung ikin ler
shasha_lil
a'ah yang ada bead tu lor..
aku nak tunang 4april ni, jadi teringin nak pakai tudung. nak pakai tudung org yg makeup tu, aku tak berkenan laa... yg gmba aku attached tu bape layer dia pakai ha?

anak tudung, then 2nd tudung kan? yg cover tu selendang je kan....
JiJaHpOtPeT
tudung yang depan keras tue kena pakai ikut kesesuaian muka..
kalo x ilang ke'seri'an raja sehari..ada yang cantik bila pakai awning keras..ada yang x cantik bila pakai
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Mar 23 2009, 02:27 PM) *
a'ah yang ada bead tu lor..
aku nak tunang 4april ni, jadi teringin nak pakai tudung. nak pakai tudung org yg makeup tu, aku tak berkenan laa... yg gmba aku attached tu bape layer dia pakai ha?

anak tudung, then 2nd tudung kan? yg cover tu selendang je kan....


tudung ada bead/kerawang tu byk kat jalan TAR tu
carik je
tp dia lembik tau
kena ada anak tudung lain dulu

ikut gambo ko tu mmg napak 2 layer
tp sebenarnya kalo nak eluk kat dlm tu kena ada anak tudung satu lagi
lepas tu baru anak tudung ada bead/kerawang tu
lepas tu baru selendang chiffon
lepas tu baru ada selendang panjang/veil

ha..byk lapis tu

Iereen
QUOTE(JiJaHpOtPeT @ Mar 23 2009, 02:35 PM) *
tudung yang depan keras tue kena pakai ikut kesesuaian muka..
kalo x ilang ke'seri'an raja sehari..ada yang cantik bila pakai awning keras..ada yang x cantik bila pakai


jgn carik yg awning tebal tu
mmg napak pelik

kena la rajin menapak kat jalan TAR tu
dan kena la cerewet dlm memilih anak tudung tu
dan harus bersedia utk di marahi oleh bakal suami juga sekiranya pergi dgn dia
(better gi ngan kawan pompuan la..leceh gi ngan lelaki ni)

kalo tak pakai anak tudung awning tak leh pakai tudung chiffon tu
nati dia lembik
tp kalo tudung bawal takpe
dia tak lembik
wanina
susah gak ye nk pilih tudung ni..
erm..
ritu dh try anak tudung yg de beads (jnis ikat blakang tu)
tp tgk muke cm pelik je...
pastu try sarung tudung ekin. tgk tajam semacam je.cam bangau pon ade..
pastu try anak tudung yg cm tudung ekin tu.yg kecik.dh rasa cm g tabika kemas plak.
adoii...
cmne nih..?

kalo nikah xpakai tudung ok x..?
tp rase cm nk pakai tudung..

ermm...
wanina
QUOTE(Iereen @ Mar 23 2009, 09:25 AM) *
tp..kalo nak simple
pakai tudung bawal
then pakai selendang/veil
lepas tu pakai cekak spider tu
dh..simple tapi menarik dh tu



errr..
cekak spider tu cmne rupenyee eh..?
mizzarwenlotr
betul betul betul.cekak spider mmg sgt disarankan pakai ms nikah.xyah pakai crown.crown sesuai utk sanding
JeD[i]-BoNGsU
cekak spider tu camne?
Iereen


ni le cekak spider
masa tunang n nikah aku pakai mendalah ni
kemain susah kengkawan aku mencucuk nyer atas pala aku
(sbb nikah n tunang aku tak pakai mak andam)
Iereen
QUOTE(JeD[i]-BoNGsU @ Mar 23 2009, 10:48 PM) *

cekak spider tu camne?



weh..satu ketika dulu aku rasa aku penah tempek gambo org yg pakai cekak spider tu
yg ko sker tu
tah mana tah aku post masa tu
shasha_lil
QUOTE(Iereen @ Mar 24 2009, 10:58 AM) *


ni le cekak spider
masa tunang n nikah aku pakai mendalah ni
kemain susah kengkawan aku mencucuk nyer atas pala aku
(sbb nikah n tunang aku tak pakai mak andam)


iereen mane nak cari ni?hahaha. ni kao plain tudung cantik ni kan....

itu ari kakak aku pakai camni gak, tapi kakak andam tu yg taruk...


perawan senja
ni lah cekaknya...ari tu sy pakai mcm ni je mase tunang
shasha_lil
QUOTE(perawan senja @ Mar 24 2009, 12:39 PM) *
ni lah cekaknya...ari tu sy pakai mcm ni je mase tunang


ini mak andam punye ke sendirik?
anne
k.reen pakai tdg ikin pastu pakai cekak spider tak?anne ingt utk nikah nk pakai tudung ikin gak.. rolleyes.gif ada gmbr x??

QUOTE(Iereen @ Mar 23 2009, 12:57 PM) *
QUOTE(300983 @ Mar 23 2009, 11:21 AM) *
ape2 pon tudung mcm k reen tu lawa
x mau la pki tudung bawal
x cun
same je cm ari biase
cm kite p keje, jenjalan
try cari chiffon ke
cun la
yg style ikin tu
kerasla
nnt x le cium dahi
x touching nnt


huhu
30,
tudung tu k.reen pakai masa sanding

tp masa nikah akak pakai tudung cam ikin tu
taruk selendang
masa nak kiss dahi tu buleh je
jgn ke depan sgt tu tudung tu nati
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Mar 24 2009, 12:36 PM) *
iereen mane nak cari ni?hahaha. ni kao plain tudung cantik ni kan....

itu ari kakak aku pakai camni gak, tapi kakak andam tu yg taruk...


aku beli kat city one plaza
carik la kat kedai2 dlm tu
ada byk
masa tu aku beli thn lepas - Rm90 kut

a'ah, kalo pakai tudung plain lawa letak mendalah tu
Iereen
QUOTE(anne @ Mar 24 2009, 01:21 PM) *
k.reen pakai tdg ikin pastu pakai cekak spider tak?anne ingt utk nikah nk pakai tudung ikin gak.. rolleyes.gif ada gmbr x??


a'ah..akak pakai tudung ikin tu
taruk gak cekak spider tu
tapi..tak berapa clear cekak tu sbb tudung k.reen masa nikah putih
masa tunang napak sket cekak tu sbb tudung k.reen pink

gambar..jap eh..
Iereen
QUOTE(wanina @ Mar 23 2009, 07:44 PM) *
susah gak ye nk pilih tudung ni..
erm..
ritu dh try anak tudung yg de beads (jnis ikat blakang tu)
tp tgk muke cm pelik je...
pastu try sarung tudung ekin. tgk tajam semacam je.cam bangau pon ade..
pastu try anak tudung yg cm tudung ekin tu.yg kecik.dh rasa cm g tabika kemas plak.
adoii...
cmne nih..?

kalo nikah xpakai tudung ok x..?
tp rase cm nk pakai tudung..

ermm...


anak tudung bead ikat blakang tu mmg pelik kalo tak pakai anak tudung ada awning kat dlm dia
sbb dia lembik

nikah tak pakai tudung ok je
tp..kalo nikah kat masjid elok pakai ler

retu kawan k.reen nikah pagi b4 dia bersanding
dia tak pakai tudung pun, just letak veil
baju pun dia pakai baju utk sanding trus
dia nikah kat umah la
(err...kawan tu poremer sini gak..ada tak dia kat sini eh..haha)
perawan senja
QUOTE(shasha_lil @ Mar 24 2009, 12:47 PM) *
QUOTE(perawan senja @ Mar 24 2009, 12:39 PM) *
ni lah cekaknya...ari tu sy pakai mcm ni je mase tunang


ini mak andam punye ke sendirik?


mak andam punyer....cantekkan?
wanina
oo.tu ke cekak spider..

senang2 xyah aa bli.pake je mak andam nye kan..?

hehe...
Iereen
a'ah.kalo taknak beli sewa kat mak andam je
katok_cun
QUOTE(Iereen @ Mar 24 2009, 06:20 PM) *
a'ah.kalo taknak beli sewa kat mak andam je


aku pn just bg tau je kat mak andam aku...aku nih cerewet ckit..mcm2 aku suh mak andam aku sediakan..
sampai dia kene wat baju baru tuk aku..ha..ha...
www.zaliazabiri.com
Doorgift dah ada ke? Saya ada jual yang mcm ala2 sangkar ... smile.gif
wanina
QUOTE(www.zaliazabiri.com @ Mar 26 2009, 09:00 PM) *
Doorgift dah ada ke? Saya ada jual yang mcm ala2 sangkar ... smile.gif


doorgift bukan sy punye rencana. itu semua di uruskan oleh ibu & bapa sy. dorang bg telur je. di sebabkan sy dh x mempunyai bajet, maka ikutkan je lah blum.gif hehe..

shasha_lil
lain yg aku nak lain yg aku dapat....huhuhuhuhu.Click to view attachment
shasha_lil
my engagement
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Apr 6 2009, 02:15 PM) *
lain yg aku nak lain yg aku dapat....huhuhuhuhu.Click to view attachment


ni masa tunang shasha la ni yer??
ok per tudung camtu
shasha_lil
QUOTE(Iereen @ Apr 10 2009, 11:29 AM) *
QUOTE(shasha_lil @ Apr 6 2009, 02:15 PM) *
lain yg aku nak lain yg aku dapat....huhuhuhuhu.Click to view attachment


ni masa tunang shasha la ni yer??
ok per tudung camtu


ni saje nak test... tapi betol cakap Iereen kalau shopping bawak lelaki memang tak menjadi tau... agak susah la nak cari scarf yg macam sha nak tu.... kite nka pusing2 tapi diorang da bising. tu yg malas tu... org cakap jangan ikut nak jugak...
shasha_lil
Iereen ni mase majlis...
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Apr 10 2009, 11:40 AM) *
QUOTE(Iereen @ Apr 10 2009, 11:29 AM) *
QUOTE(shasha_lil @ Apr 6 2009, 02:15 PM) *
lain yg aku nak lain yg aku dapat....huhuhuhuhu.Click to view attachment


ni masa tunang shasha la ni yer??
ok per tudung camtu


ni saje nak test... tapi betol cakap Iereen kalau shopping bawak lelaki memang tak menjadi tau... agak susah la nak cari scarf yg macam sha nak tu.... kite nka pusing2 tapi diorang da bising. tu yg malas tu... org cakap jangan ikut nak jugak...


tu la pasalnya.kita nak yg terbaik utk kita dan selainnya selesa la kan
lelaki ni asal ada dh buleh dh.

dh tu jmpa kat mana skarf tu?

shasha_lil
alahai lupa nama kedai... opposite maya.....

harga 69.90..
Iereen
QUOTE(shasha_lil @ Apr 10 2009, 11:46 AM) *
Iereen ni mase majlis...


takde gambo close up sket ker?
pakai dah cekak spider tu??
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.