Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fish & Aquarium
Mesra.net Forum > Sports, Recreation & Hobby > Haiwan Peliharaan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
sir_gumuk
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 01:38 AM) *
ako ada supplier akuarium yang dikenali sebagai wong sok. Ako mengsyorkan saudara elley untuk membeli akuarium baru 6 kaki dari dia....tapi akuarium dan filter sahaja. tanpa stand, cover etc...

harga rm580 = tank glass 6 kaki (o/flow type) + tank filter std 3 kaki...

sapa berminat, pm pada ako no telefon dan apa yang anda inginkan... ako akan cuba tolong...

bro hisham, bukan potong jalan, mau tolong kawan2 je... tumpang lalu...


kalo yg pat kaki nyer baper lak bro ayile??? biggrin.gif
kimimaro_kun
uih... xde ke y kat area jb ni?
jauhnye nak g amik aqua kat sana

~~lelong-lelong.....sape nak jual aquarium???? aku nak beli ni

sleep.gif
ayile
QUOTE(sir_gumuk @ May 6 2009, 06:08 AM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 01:38 AM) *
ako ada supplier akuarium yang dikenali sebagai wong sok. Ako mengsyorkan saudara elley untuk membeli akuarium baru 6 kaki dari dia....tapi akuarium dan filter sahaja. tanpa stand, cover etc...

harga rm580 = tank glass 6 kaki (o/flow type) + tank filter std 3 kaki...

sapa berminat, pm pada ako no telefon dan apa yang anda inginkan... ako akan cuba tolong...

bro hisham, bukan potong jalan, mau tolong kawan2 je... tumpang lalu...


kalo yg pat kaki nyer baper lak bro ayile??? biggrin.gif

ako dah pernah tanya dulu. nanti ako kompom balik ngan korang. 3,4,5,6 kaki punya harga. 7,8,9,10 kaki ada yang nak order? wacko.gif
kimimaro_kun
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 09:24 AM) *
ako dah pernah tanya dulu. nanti ako kompom balik ngan korang. 3,4,5,6 kaki punya harga. 7,8,9,10 kaki ada yang nak order? wacko.gif


10ft = 3m
fuh.. leh bela ikan duyung ni.
buat pulau atas tu, duk ngan orix

rofl.gif
ayile
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 09:26 AM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 09:24 AM) *
ako dah pernah tanya dulu. nanti ako kompom balik ngan korang. 3,4,5,6 kaki punya harga. 7,8,9,10 kaki ada yang nak order? wacko.gif


10ft = 3m
fuh.. leh bela ikan duyung ni.
buat pulau atas tu, duk ngan orix

rofl.gif

takyah g mandi laut. pakai goggle, menyelam kat situ je
elley
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 01:38 AM) *
ako ada supplier akuarium yang dikenali sebagai wong sok. Ako mengsyorkan saudara elley untuk membeli akuarium baru 6 kaki dari dia....tapi akuarium dan filter sahaja. tanpa stand, cover etc...

harga rm580 = tank glass 6 kaki (o/flow type) + tank filter std 3 kaki...

sapa berminat, pm pada ako no telefon dan apa yang anda inginkan... ako akan cuba tolong...

bro hisham, bukan potong jalan, mau tolong kawan2 je... tumpang lalu...



tu bkn potong jln....bgs la tu kalau ada supportive mmber nk assist2 akuarium ni....
elley
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 09:26 AM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 09:24 AM) *
ako dah pernah tanya dulu. nanti ako kompom balik ngan korang. 3,4,5,6 kaki punya harga. 7,8,9,10 kaki ada yang nak order?


10ft = 3m
fuh.. leh bela ikan duyung ni.
buat pulau atas tu, duk ngan orix

rofl.gif



GULPPP.....10FT????? wub.gif
kimimaro_kun
QUOTE(elley @ May 6 2009, 02:38 PM) *
GULPPP.....10FT????? wub.gif



amacam elley, ada bran?
selambe jek..

tokey ayile, 10ft 1. elley nak

hehehe
ayile
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 02:55 PM) *
QUOTE(elley @ May 6 2009, 02:38 PM) *
GULPPP.....10FT????? wub.gif



amacam elley, ada bran?
selambe jek..

tokey ayile, 10ft 1. elley nak

hehehe

kalau berani, ako bawak uncle tu ukur saiz bilik rumah ko tu. katalah 9 kaki... amacam? special order...macam kedai ako n nko(elley) isi oksi aritu la... 20 ekor aro selamba...
elley
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 03:15 PM) *
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 02:55 PM) *
QUOTE(elley @ May 6 2009, 02:38 PM) *
GULPPP.....10FT????? wub.gif



amacam elley, ada bran?
selambe jek..

tokey ayile, 10ft 1. elley nak

hehehe

kalau berani, ako bawak uncle tu ukur saiz bilik rumah ko tu. katalah 9 kaki... amacam? special order...macam kedai ako n nko(elley) isi oksi aritu la... 20 ekor aro selamba...



tapi 9ft muat2 la ayile..lantai bilik blkg ada 9tiles. 9ft la tu...
tapi aku kalau boleh nk letak kt tpt mkn...tpt yg ada 4 aqua aku tu
ayile
QUOTE(elley @ May 6 2009, 04:01 PM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 03:15 PM) *
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 02:55 PM) *
QUOTE(elley @ May 6 2009, 02:38 PM) *
GULPPP.....10FT????? wub.gif



amacam elley, ada bran?
selambe jek..

tokey ayile, 10ft 1. elley nak

hehehe

kalau berani, ako bawak uncle tu ukur saiz bilik rumah ko tu. katalah 9 kaki... amacam? special order...macam kedai ako n nko(elley) isi oksi aritu la... 20 ekor aro selamba...



tapi 9ft muat2 la ayile..lantai bilik blkg ada 9tiles. 9ft la tu...
tapi aku kalau boleh nk letak kt tpt mkn...tpt yg ada 4 aqua aku tu

nanti sempit la... kata nak letak dalam bilik khas? bakal org rumah tak setuju ker?
elley
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 04:07 PM) *
QUOTE(elley @ May 6 2009, 04:01 PM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 03:15 PM) *
QUOTE(kimimaro_kun @ May 6 2009, 02:55 PM) *
QUOTE(elley @ May 6 2009, 02:38 PM) *
GULPPP.....10FT????? wub.gif



amacam elley, ada bran?
selambe jek..

tokey ayile, 10ft 1. elley nak

hehehe

kalau berani, ako bawak uncle tu ukur saiz bilik rumah ko tu. katalah 9 kaki... amacam? special order...macam kedai ako n nko(elley) isi oksi aritu la... 20 ekor aro selamba...



tapi 9ft muat2 la ayile..lantai bilik blkg ada 9tiles. 9ft la tu...
tapi aku kalau boleh nk letak kt tpt mkn...tpt yg ada 4 aqua aku tu

nanti sempit la... kata nak letak dalam bilik khas? bakal org rumah tak setuju ker?



dia ok kot muahahahahha...gelak jahat ni....
mcm ni....idea aku, 4aqua tu aku nk letak kt dlm bilik...
aqua 6tf / 7ft nk letak kt tpt 4 aqua tu....
elley
shushah shangat.....
aku bela 20 aro dlm kanvas 8ft x 4ft boleh ka???? rolleyes.gif

hisham2u
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 01:38 AM) *
ako ada supplier akuarium yang dikenali sebagai wong sok. Ako mengsyorkan saudara elley untuk membeli akuarium baru 6 kaki dari dia....tapi akuarium dan filter sahaja. tanpa stand, cover etc...

harga rm580 = tank glass 6 kaki (o/flow type) + tank filter std 3 kaki...

sapa berminat, pm pada ako no telefon dan apa yang anda inginkan... ako akan cuba tolong...

bro hisham, bukan potong jalan, mau tolong kawan2 je... tumpang lalu...


huhu.. rilex ar bro ayile blum.gif xder masalah.. kan kata nak share2 price. lagi banyak supplier lg senang kawan2 nak carik. so makin ramai la gang2 ikan kat sini. lagi murah kan lagi elok lgpun saya bukan jual. tlg menolong jer. eheh
ayile
QUOTE(elley @ May 6 2009, 08:19 PM) *
shushah shangat.....
aku bela 20 aro dlm kanvas 8ft x 4ft boleh ka???? rolleyes.gif

ada kanvas 2nd nak jual siap besi palang dia...nanti ako tanya member keli ako ada lagi tak...
ayile
QUOTE(hisham2u @ May 6 2009, 08:24 PM) *
QUOTE(ayile @ May 6 2009, 01:38 AM) *
ako ada supplier akuarium yang dikenali sebagai wong sok. Ako mengsyorkan saudara elley untuk membeli akuarium baru 6 kaki dari dia....tapi akuarium dan filter sahaja. tanpa stand, cover etc...

harga rm580 = tank glass 6 kaki (o/flow type) + tank filter std 3 kaki...

sapa berminat, pm pada ako no telefon dan apa yang anda inginkan... ako akan cuba tolong...

bro hisham, bukan potong jalan, mau tolong kawan2 je... tumpang lalu...


huhu.. rilex ar bro ayile blum.gif xder masalah.. kan kata nak share2 price. lagi banyak supplier lg senang kawan2 nak carik. so makin ramai la gang2 ikan kat sini. lagi murah kan lagi elok lgpun saya bukan jual. tlg menolong jer. eheh

huhuhu...apizz, ko nak tak!
apizzzzzzz
tq bro ayile..aku carik cabinet..da ade da port...hehehe
ayile
QUOTE(apizzzzzzz @ May 7 2009, 12:21 PM) *
tq bro ayile..aku carik cabinet..da ade da port...hehehe

mana ko dapat? meh la share cni...
apizzzzzzz
lupe lak...tgk list kat bro hisham tuh..area puchong..4feet bawah mega_shok.gif0..tu blom ayat taukey kedai tuh..hehehe..
badrang
ada 5kaki yg bwah seriban ke? kalau ada berminat gak nie.. hehe
apizzzzzzz
badrang lawa hbrtg kaw..hehe..bape angkat tuh..???
Azxpert
Assalammualaikum..

Nak tanya, saye nak tempah aquarium/tank tapi custom made size. Agak2 saiz 3ft x 2ft brape ye leh dapat? Hmm nak murah below RM200? Area KL.


apizzzzzzz
bro pasar pudu murah2 bro..
Azxpert
Really murah ke? Never been to Pasar Pudu.. huhu.. Dalam pasar betol ke? or kedai2 area luar tepi tepi pasar? Hmm kalau tempah kat sane ade skali ngan delivery tak? hihi.. kot tak muat masuk dalam Waja..
ayile
QUOTE
lupe lak...tgk list kat bro hisham tuh..area puchong..4feet bawah mega_shok.gif0..tu blom ayat taukey kedai tuh..hehehe..

2nd hand ke baru tu?
QUOTE
ada 5kaki yg bwah seriban ke? kalau ada berminat gak nie.. hehe

Ako kompom balik dengan ko nanti. PM ako no tel ko. nak roger supplier akuarium ako sok
QUOTE
Nak tanya, saye nak tempah aquarium/tank tapi custom made size. Agak2 saiz 3ft x 2ft brape ye leh dapat? Hmm nak murah below RM200? Area KL.

custom made saiz 3 kaki? payah tu...
QUOTE
bro pasar pudu murah2 bro..

boleh la kalau nak usha kat situ. mungkin yang custom made yg saudara/i maksudkan ialah yang odd shape agaknya la.
QUOTE
Really murah ke? Never been to Pasar Pudu.. huhu.. Dalam pasar betol ke? or kedai2 area luar tepi tepi pasar? Hmm kalau tempah kat sane ade skali ngan delivery tak? hihi.. kot tak muat masuk dalam Waja..

Payah gak nak explain ni, nko dok mana. nanti ako try bagi direction. akuarium 3 kaki muat dalam kancil. tapi stand tak la kot. ako rasa waja boleh muat akuarium + stand. akuarium taruk kat belakang, stand taruk dalam bonet...

p/s: selamat menjamu selera...
kimimaro_kun
tu dia jawapan dari mr ayile a.k.a tokey aqua-riang-ria..

ada sebarang persoalan lagi???


friends.gif
elley
QUOTE(kimimaro_kun @ May 8 2009, 08:34 AM) *
tu dia jawapan dari mr ayile a.k.a tokey aqua-riang-ria..

ada sebarang persoalan lagi???


friends.gif



wakakakkaa....tokey aqua riang ria.... rofl.gif
tak best tu....
TOKEY TASKA AQUA RIANG RIA...

hehe....tgh sengih2 kt ko ni ayile....
Azxpert
Thanks Ayile. Kenape payah? Susah ke nak dapat yang saiz 3ft? hmmm... and the saiz not really odd cume nak besar and lebar je. I need 75 gallon. so the exact measurement saya nak is 36 inch (P) x 24 inch (L) x 20 inch (T). Saya nak tank saje, stand tak perlu. so let say leh muat dalam Waja then ok laa kut tapi tu laa.. dah tengok list bro Hisham tu.. yang 3ft size tak mention price.

Anyway kalau nak tolong bagi direction, leh start dari stesen bus pudu.. saya tahu tempat dari situ.. kire start dari arah menara Maybank. Tapi still nak tahu range price.. agak2? kalau affordable then I might search the place.
apizzzzzzz
hmm custom made...mungkin ade...kene try tnye la...ok menara maybank..pastu tros..arah yg ade jambatan tu..tros lagi..then nnt kat depan tu ade traffic light..masuk kiri..then tros da jumpe kedai tu belah kiri..1 atas 1 lagi bawah bukit..(kedai lain2)then belah kanan pon ade gak..tp byk jual ikan la..custom x tau ade ke x...bro ty tgk dulu..klu x salah la..ehehe
elley
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 12:07 PM) *
Thanks Ayile. Kenape payah? Susah ke nak dapat yang saiz 3ft? hmmm... and the saiz not really odd cume nak besar and lebar je. I need 75 gallon. so the exact measurement saya nak is 36 inch (P) x 24 inch (L) x 20 inch (T). Saya nak tank saje, stand tak perlu. so let say leh muat dalam Waja then ok laa kut tapi tu laa.. dah tengok list bro Hisham tu.. yang 3ft size tak mention price.

Anyway kalau nak tolong bagi direction, leh start dari stesen bus pudu.. saya tahu tempat dari situ.. kire start dari arah menara Maybank. Tapi still nak tahu range price.. agak2? kalau affordable then I might search the place.


actually dari kebanyakan custom made adlh dari 4ft ke atas...
sbb 1ft to 3ft ni org bli yg std punya...tats y tokei aqua byk yg buat std size shj yg 1ft - 3ft ni..
badrang
QUOTE(apizzzzzzz @ May 8 2009, 01:08 AM) *
badrang lawa hbrtg kaw..hehe..bape angkat tuh..???


apizzzz ....aku trade in ngan banjar aku lu tambah lagi 3 rat je.. tak tahu laa mahal or murah.. hehee

QUOTE
QUOTE
ada 5kaki yg bwah seriban ke? kalau ada berminat gak nie.. hehe

Ako kompom balik dengan ko nanti. PM ako no tel ko. nak roger supplier akuarium ako sok


ayile.. ok aku pm kat ko no aku.... kalau ada bwh seriban tuk 5ft cabinet set .,.. leh on je.
apizzzzzzz
peghh best...die nak trade lagi x..ahahhaa..
badrang
QUOTE(apizzzzzzz @ May 8 2009, 12:44 PM) *
peghh best...die nak trade lagi x..ahahhaa..


aku letak dalam forum arowanaclub dulu.. tp kalau ko nak no dia.. nanti aku leh bg kat ko.. leh aa kalau ko nak kawtim ngan dia... dia owang melaka. kalau dlm forum arowanaclub tu.. nama dia zul. maybe ada yang kenal kot. rolleyes.gif
apizzzzzzz
owh....cheras ke melaka..hmm sejam stgah tgk tmpat..hehe..
Azxpert
QUOTE(elley @ May 8 2009, 12:30 PM) *
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 12:07 PM) *
Thanks Ayile. Kenape payah? Susah ke nak dapat yang saiz 3ft? hmmm... and the saiz not really odd cume nak besar and lebar je. I need 75 gallon. so the exact measurement saya nak is 36 inch (P) x 24 inch (L) x 20 inch (T). Saya nak tank saje, stand tak perlu. so let say leh muat dalam Waja then ok laa kut tapi tu laa.. dah tengok list bro Hisham tu.. yang 3ft size tak mention price.

Anyway kalau nak tolong bagi direction, leh start dari stesen bus pudu.. saya tahu tempat dari situ.. kire start dari arah menara Maybank. Tapi still nak tahu range price.. agak2? kalau affordable then I might search the place.


actually dari kebanyakan custom made adlh dari 4ft ke atas...
sbb 1ft to 3ft ni org bli yg std punya...tats y tokei aqua byk yg buat std size shj yg 1ft - 3ft ni..


Owh ye ke.. Hmm.. takperlah.. saya try ushar and tanya mane mane tempat len lagi laa.. Uhhh sedey nyer.. confused.gif anyway thanks. standard market price for 3ft tank brape ye?
elley
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 04:29 PM) *
QUOTE(elley @ May 8 2009, 12:30 PM) *
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 12:07 PM) *
Thanks Ayile. Kenape payah? Susah ke nak dapat yang saiz 3ft? hmmm... and the saiz not really odd cume nak besar and lebar je. I need 75 gallon. so the exact measurement saya nak is 36 inch (P) x 24 inch (L) x 20 inch (T). Saya nak tank saje, stand tak perlu. so let say leh muat dalam Waja then ok laa kut tapi tu laa.. dah tengok list bro Hisham tu.. yang 3ft size tak mention price.

Anyway kalau nak tolong bagi direction, leh start dari stesen bus pudu.. saya tahu tempat dari situ.. kire start dari arah menara Maybank. Tapi still nak tahu range price.. agak2? kalau affordable then I might search the place.


actually dari kebanyakan custom made adlh dari 4ft ke atas...
sbb 1ft to 3ft ni org bli yg std punya...tats y tokei aqua byk yg buat std size shj yg 1ft - 3ft ni..


Owh ye ke.. Hmm.. takperlah.. saya try ushar and tanya mane mane tempat len lagi laa.. Uhhh sedey nyer.. confused.gif anyway thanks. standard market price for 3ft tank brape ye?


azxpert....jgn risau....
try usha2 kdai cermin /tingkap ...depa ada buat aquarium gak...depa leh ja amik order utk smua size......cuma harganya takla cun sgt....

toingggg....
mcm tempah baju raya or beli bj raya siap...kan lain harga...

std 3ft aqua shj = rm60 je....
Azxpert
Huh.. standard 3ft tank RM60? Murah nyer.. saya dah ushar few area kat KL such Danau Kota, Sri Rampai, Keramat and Ampang for dat standard 3ft tank smenye RM80 ke atas.. paling mahal area Keramat n Ampang RM150 ke atas.. tu belom minta custom made size lagi, mesti dekat RM200++ plus dengan size ketebalan glass..

If beli yang standard dah siap pun beratus and harga untuk custom made size pun lebih kurang, better I choose the custom made tank right, lagi puas hati and memenuhi permintaan.. hu hu hu..

Area mane ek yang boleh dapat tank 3ft RM60 tu En Elley?
kimimaro_kun
try buka mudah.my.
banyak aqua murah kat area kl.
nasib baik la aku duk jauh..
geram tul aku tengok aqua besar2 ni
kimimaro_kun
argh.... ikan sebarau aku mati.
tinggal sekor je. kiciwa

down.gif
kelisa_RTG
Sila cuba lagi..huhuhuu..
kimimaro_kun
iye...

cukup la aku bela sekor dulu, tengok cmne.
da jadi makanan ikan naga aku pun

sorry.gif
Azxpert
QUOTE(kimimaro_kun @ May 11 2009, 11:45 AM) *
try buka mudah.my.
banyak aqua murah kat area kl.
nasib baik la aku duk jauh..
geram tul aku tengok aqua besar2 ni


Memang slalu ushar pun kat mudah.my tapi mak ayah tak suggest buy as 2nd hand item.. dorang kate nape tetiba nak jual akuarium besor besor harge murah at suddenly.. walaupun ade yang kate bagus laa tak leaking ke apa.. tapi keputusan mak ayah tetap tak menyetujui. huhu.. kena laa turutkan kate dorang sebab dorang supply the money.. hehehe
apizzzzzzz
sama la kawan..=)
ayile
QUOTE
Memang slalu ushar pun kat mudah.my tapi mak ayah tak suggest buy as 2nd hand item.. dorang kate nape tetiba nak jual akuarium besor besor harge murah at suddenly.. walaupun ade yang kate bagus laa tak leaking ke apa.. tapi keputusan mak ayah tetap tak menyetujui. huhu.. kena laa turutkan kate dorang sebab dorang supply the money.. hehehe

Kena convince parents u dengan mengatakan kebanyakan orang yang nak jual akuarium tu biasanya dah tak mahu bela ikan dan akuarium tu menyempitkan ruang rumah mereka lalu mereka menjualnya di mudah.my. huhu

QUOTE
argh.... ikan sebarau aku mati.
tinggal sekor je. kiciwa

huhu... macamana nak bela kelah ni?.... oops.gif
sir_gumuk
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 08:23 PM) *
Huh.. standard 3ft tank RM60? Murah nyer.. saya dah ushar few area kat KL such Danau Kota, Sri Rampai, Keramat and Ampang for dat standard 3ft tank smenye RM80 ke atas.. paling mahal area Keramat n Ampang RM150 ke atas.. tu belom minta custom made size lagi, mesti dekat RM200++ plus dengan size ketebalan glass..

If beli yang standard dah siap pun beratus and harga untuk custom made size pun lebih kurang, better I choose the custom made tank right, lagi puas hati and memenuhi permintaan.. hu hu hu..

Area mane ek yang boleh dapat tank 3ft RM60 tu En Elley?


Smlm ako jmpa kat kepong pun rm60 gak..kat jalan pasar pun sama..hehehehe..sowie incit elley aku jwbkan tuk ko..
kimimaro_kun
QUOTE(Azxpert @ May 13 2009, 12:34 AM) *
Memang slalu ushar pun kat mudah.my tapi mak ayah tak suggest buy as 2nd hand item.. dorang kate nape tetiba nak jual akuarium besor besor harge murah at suddenly.. walaupun ade yang kate bagus laa tak leaking ke apa.. tapi keputusan mak ayah tetap tak menyetujui. huhu.. kena laa turutkan kate dorang sebab dorang supply the money.. hehehe


klu nak selamat, pas beli barang 2nd, bawak g kedai. mintak diorang cek if ada leaking. klu ada, leh suruh diorang letak silikon. bukan mahal pun. klu rajin tampal sendiri je. gam tu xsamapi pun rm10


QUOTE(ayile @ May 13 2009, 04:01 AM) *
huhu... macamana nak bela kelah ni?.... oops.gif


tu la pasal. org rumah aku pun da bising. nasib baik xamik kelah lagi.

down.gif
kelisa_RTG
Klu ajak berkelah..mesti orang rumah ko tak bising..confirmed!!
kimimaro_kun
heheh... y tu mmg dia suka sangat.
aku g sauk anak ikan pun dia sibuk nak ikut.
kimimaro_kun
ni aku amik kat site lain..
cam lawa je filter diy.
bro hisham mesti tau ni kan..hehehe

camne nak buat eh? nak letak apa kat setiap tingkat tu??

elley
QUOTE(sir_gumuk @ May 13 2009, 07:52 AM) *
QUOTE(Azxpert @ May 8 2009, 08:23 PM) *
Huh.. standard 3ft tank RM60? Murah nyer.. saya dah ushar few area kat KL such Danau Kota, Sri Rampai, Keramat and Ampang for dat standard 3ft tank smenye RM80 ke atas.. paling mahal area Keramat n Ampang RM150 ke atas.. tu belom minta custom made size lagi, mesti dekat RM200++ plus dengan size ketebalan glass..

If beli yang standard dah siap pun beratus and harga untuk custom made size pun lebih kurang, better I choose the custom made tank right, lagi puas hati and memenuhi permintaan.. hu hu hu..

Area mane ek yang boleh dapat tank 3ft RM60 tu En Elley?


Smlm ako jmpa kat kepong pun rm60 gak..kat jalan pasar pun sama..hehehehe..sowie incit elley aku jwbkan tuk ko..



ade je kat port klang ada....rm60...
tp kalau carik area ampang cheras subang jaya, s.alam, mmg sukar aaa nk jumpa harga tu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.