Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Syampu Apa Yg Paling Bagus Korang Rasa
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2
Semut Api82
Aku tgk kat pasaran nie dah belambak..
sampai aku tak tau syampu apa yg sesuai untuk aku pakai dan amalkan sbg lelaki sejati nie..
nanti pakai yg bukan2 takut ada uban lak,rambut rosak,gugur..takut xsesuai lak..
sapa leh rekemen..janji yg leh suburkan rambut le..
apizzzzzzz
pakai je shammpo buatan HPA..eh..eh ade ke HPA buat shmapoo?
Semut Api82
ko nie pizz wat lawak ler..klu bleh yg asas herba le..jamin slamt kan..
syima
elysyle hair care series la paling natural.
rumusan pakar rambut.. bukan salon atau kedai cikai2.
no sls..banyak no lagi la.. pakai tu saja cam buat treatment hari2

herba2 pon bubuh sls gak apa natural nya?
Semut Api82
Mahal ker..bape rege..
Semut Api82
Mahal ker..bape rege..
masakbujang
botak kan kepala..
xyah bli shampoo,sikat dan mintak rambut biggrin.gif
Semut Api82
kalo botak nti npk macho sgt plak aku nie
wanisa2716
himalaya okay gak kot..sb die herbal..
blh melebatkan rambut..agaknyela kot sb rmai pkai ckp camtu
rahim11
QUOTE(syima @ May 9 2009, 12:08 AM) *
elysyle hair care series la paling natural.
rumusan pakar rambut.. bukan salon atau kedai cikai2.
no sls..banyak no lagi la.. pakai tu saja cam buat treatment hari2

apa bahan yang digunakan sebagai surfactant?
Semut Api82
QUOTE(wanisa2716 @ May 30 2009, 04:19 PM) *
himalaya okay gak kot..sb die herbal..
blh melebatkan rambut..agaknyela kot sb rmai pkai ckp camtu



Ye ke himalaya ok..nti aku nk try servey..
ms asz
guna jer sunsilk yang kaler pink tu .. or palmolive yang botol pink jugak ..

wangi n lembut jer .. but makesure dun 4get guna conditioner nya jugak ..

murah jer .. suma mampu .. hehe ..

currently asz gna tu jer .. ok bah ~~
rummenigge
head n shoulders
dulux
saya guna syampu kelapa & orkid. so far so good.
hepimoon
loreal punye shampoo memang best...........
rambut skang da x kering lagi.........
wanisa2716
syampu yg ade sodium laureth sulfate sgt xbgus..
tu chemical yg bhaye sikit..kalo x silap,mende tu guna untk buat tar jln raya..
sympu sunsilk,loreal ade menda tu..head n shoulders xder..
iLa_damia
shampu safi kurma..ilang kelumumur..murah pun murah
akls
ko cari lidah buaya..amek lendir die sapu kat rambut..jadi syampu asli tanpa bahan kimia.
Semut Api82
QUOTE(iLa_damia @ Jul 1 2009, 01:52 PM) *
shampu safi kurma..ilang kelumumur..murah pun murah



elok x syampu safi tu..rambut aku kering n nk bg lembab jer
Semut Api82
QUOTE(wanisa2716 @ Jul 1 2009, 10:03 AM) *
syampu yg ade sodium laureth sulfate sgt xbgus..
tu chemical yg bhaye sikit..kalo x silap,mende tu guna untk buat tar jln raya..
sympu sunsilk,loreal ade menda tu..head n shoulders xder..



aku mmg slalu pakai sunsilk..ye ke xelok..aisey..kena tkr le..
parabola_az
syampu himalaya pon ade sodium laureth sulfate
walopon berasaskan herba,
wanisa2716
QUOTE(parabola_az @ Jul 1 2009, 08:55 PM) *
syampu himalaya pon ade sodium laureth sulfate
walopon berasaskan herba,


aah..mmg ader (tp aku gune gak sb rmbut x gugur)
syampu yg xde mende ni, rejoice, head n shoulders n patene (kalo x silap la)
chemical ni besenye blh hasilkan buih yg byk..mcm pkai sikit je tp byk buih..
mende ni pun ade dlm shower foam n cleanser..


parabola_az
QUOTE(wanisa2716 @ Jul 1 2009, 09:15 PM) *
QUOTE(parabola_az @ Jul 1 2009, 08:55 PM) *
syampu himalaya pon ade sodium laureth sulfate
walopon berasaskan herba,


aah..mmg ader (tp aku gune gak sb rmbut x gugur)
syampu yg xde mende ni, rejoice, head n shoulders n patene (kalo x silap la)
chemical ni besenye blh hasilkan buih yg byk..mcm pkai sikit je tp byk buih..
mende ni pun ade dlm shower foam n cleanser..

ak rase rejoice n pentene pon ade, coz dulu mak abah ak guna
kesimpulan produk unilever mmg ade bahan ni
wanisa2716
So why is a dangerous chemical like sodium laureth sulfate used in our soaps and shampoos?

The answer is simple - it is cheap. The sodium laureth sulfate found in our soaps is exactly the same as you would find in a car wash or even a garage, where it is used to degrease car engines.

In the same way as it dissolves the grease on car engines, SLES also dissolves the oils on your skin, which can cause a drying effect. It is also well documented that it denatures skin proteins, which causes not only irritation, but also allows environmental contaminants easier access to the lower, sensitive layers of the skin.

This denaturing of skin proteins may even be implicated in skin and other cancers.

Perhaps most worryingly, sodium laureth sulfate is also absorbed into the body from skin application. Once it has been absorbed, one of the main effects of SLS is to mimic the activity of the hormone Oestrogen. This has many health implications and may be responsible for a variety of health problems from PMS and Menopausal symptoms to dropping male fertility and increasing female cancers such as breast cancer, where oestrogen levels are known to be involved.
iLa_damia
QUOTE(Semut Api82 @ Jul 1 2009, 08:48 PM) *
QUOTE(iLa_damia @ Jul 1 2009, 01:52 PM) *
shampu safi kurma..ilang kelumumur..murah pun murah



elok x syampu safi tu..rambut aku kering n nk bg lembab jer

rambut lembab tu tak pasti lak..rmbut aku pun jenis kering..kdg2 ok..tp pas basuh tu hazab gak la rambut..lelama baru ok
Semut Api82
Skrg aku pakai syampu brand himalaya..elok gak
ctmunirah
sejak dari umur aku 19 / 20 aku guna shampu dan conditioner brand ni, tak pernah tukar2 sekarang rambut ku berkilau kilau bak permata... hahaha....


ctmunirah
you should splurge on shampoo as chemical in it can harm the strands of you hair and strips the moisutre out of it as well...
ctmunirah

sekarang shampoo ni dah ada kat malaysia... shampoo dia memang meletops...
harga double dari loreal tapi memang puas hati dengan hasilnya...
so far, sekarang baru try shampoo untuk curls dan wavy dan dia nyer frizz serum... memang puas hati sngt.
NoReeZ
U ARE MY SUN SILK, MY ONLY SUN SILK

YOU MAKE ME HAPPY.... BLA BLA BLA --> ADISI KURANG MEMORY...


rummenigge
selalu pakai Head n Shoulder. kalu takder, pakai Clear.


tp rambut org laki, ok kot.. asal ada jer.. seminggu 2 kali syampu pun ok.. yg rambut panjang kena jaga lebih la..
Semut Api82
QUOTE(rummenigge @ Oct 19 2009, 03:31 PM) *
selalu pakai Head n Shoulder. kalu takder, pakai Clear.


tp rambut org laki, ok kot.. asal ada jer.. seminggu 2 kali syampu pun ok.. yg rambut panjang kena jaga lebih la..


aku dah pakai syampu clear..tapi ada uban le plak..takut aku..mgkin sb lain jadi uban tu tapi ntah le
maria_clara82


head n shoulder anti kelemumur...

or clear for scalp care...

pakai tudung kena stick to this syampu je..

rambut lak panjang mcm langsuir..ha..lg leceh..

potong ala-ala marylin monroe gitu..amik ko..
rahim11
QUOTE(wanisa2716 @ Jul 1 2009, 10:03 AM) *
syampu yg ade sodium laureth sulfate sgt xbgus..

..... dan yang ada sodium lauryl sulfate. Tak bagus juga.

Kalau ammonium lauryl sulfate, tak apa.
ira_wan


Syampoo Icy Cool kelauaran Dbella.. menggunakan produk AloeVera. Bila syampoo..biarkan sketika..sejuk kulit kepala...MY hubby memang suka pakai sebab dapat hilangkan sakit kepala..hmm..dah 5 tahun kita orang paka syampoon ni.
Azfardaniel
Stakat ni saya selesa dengan syampoo clear men express la..mungkin sebab die bagi rambut lembut..tapi syampoo ikut kesesuaian rambut masing2 jgak...
lengkuas_manis
saya setia pada rejoice..rambutku lembut dan menawan..da 5 tahun pkai rejoice..mmg rmbut ai cantik..trima kasih rejoice!!! good.gif
annyss86
annyss pki dove....
Adinda
so far Aussie Miracle Moist is the best good.gif
Adinda rekemen kat semua orang utk guna ni..
ctmunirah
QUOTE(Adinda @ Dec 11 2009, 06:29 PM) *
so far Aussie Miracle Moist is the best good.gif
Adinda rekemen kat semua orang utk guna ni..


ah.. dinda ni.. kat sini mana ada jual.. ade ke?
tak pernah nampak pon..
Laskar Cinta
Saya suka pakai shampoo Clear for Men, sebab itu rambut saya bebas kelumumur and shiny.

Hitam itu menawan.
anaxilea
ye saya cam lengkuas manis suka rejoice
dulu kini dan selamanya
sebab utama takyah pakai conditioner
tapi sekarang kat mesia, rejoice pon dah jual asing shampoo dan conditioner leceh aa...

ana particular bab2 shampoo, bab pencuci muka ke losen ke hapa tak kisah..
memang rejoice aa...

oo laskar cinta, shampoo terbaik utk kelumumur adalah selson blue..
haha tapi rupa dia cam botol nila, ana pernah tersilap dulu amik botol nila, ingatkan shampoo selsun blue
pastu biru je satu badan hahaha....
hasnahmk
QUOTE(rahim11 @ Oct 22 2009, 06:17 PM) *
QUOTE(wanisa2716 @ Jul 1 2009, 10:03 AM) *
syampu yg ade sodium laureth sulfate sgt xbgus..

..... dan yang ada sodium lauryl sulfate. Tak bagus juga.

Kalau ammonium lauryl sulfate, tak apa.


Apa benda yang shortformnya SLS tu? Sodium Laureth Sulfate ker? Saya pernah join Neways, diberitahu SLS tu bahaya tapi bahan tu yang mengeluarkan buih-buih - buih sabun, buih pencuci dan macam-macam lagi...Kalau ikutkan Neways tu, banyak benda yang ada di pasaran ni menyebabkan kanser.
TaoFuFa
Yuhuuu, saya minat syampoo Safi limau purut....terasa lembut dan saya paling sesuai syampoo tu lah...rambut pun cepat panjang....tak berminyak jugak
Semut Api82
QUOTE(Adinda @ Dec 11 2009, 06:29 PM) *
so far Aussie Miracle Moist is the best good.gif
Adinda rekemen kat semua orang utk guna ni..



bape harge syampu ni ekk..bleh gak try..
isliea22
tetap setia dgn syampoo pantene..dulu kini dan selamanye... friends.gif
ctmunirah
QUOTE(Laskar Cinta @ Dec 16 2009, 03:52 PM) *
Saya suka pakai shampoo Clear for Men, sebab itu rambut saya bebas kelumumur and shiny.

Hitam itu menawan.


awak tipoooooooo!! hahahahahahah
Adinda
QUOTE(ctmunirah @ Dec 16 2009, 05:24 AM) *
QUOTE(Adinda @ Dec 11 2009, 06:29 PM) *
so far Aussie Miracle Moist is the best
Adinda rekemen kat semua orang utk guna ni..


ah.. dinda ni.. kat sini mana ada jual.. ade ke?
tak pernah nampak pon..



owh yeake? Sorry...Adinda pon tak pasti ada ker tak.. unsure.gif
cuba ct pi window shopping dulu, pastu habaq kat Adinda.. biggrin.gif


QUOTE(TaoFuFa @ Dec 23 2009, 06:02 PM) *
Yuhuuu, saya minat syampoo Safi limau purut....terasa lembut dan saya paling sesuai syampoo tu lah...rambut pun cepat panjang....tak berminyak jugak


mesti wangi bau limau..
nanti nak cuba jugalah..


QUOTE(Semut Api82 @ Dec 26 2009, 09:02 AM) *
QUOTE(Adinda @ Dec 11 2009, 06:29 PM) *
so far Aussie Miracle Moist is the best
Adinda rekemen kat semua orang utk guna ni..



bape harge syampu ni ekk..bleh gak try..


sila rujuk jwpn kepada cik ct..sebab Adinda tak pasti pula ada jual or not..
tapi memang wangi saja syampu ni... rambut terasa lembut.. good.gif
naazyra
Sunsilk Pink!
Shampoo + Conditioner & Hair Recovery Treatment + Leave on Conditioner.
Sebulan sekali buat la hair steaming kt salon masukkan tonik rambut yg kuatkn akar rambut.
I work under the sun everyday n bertudung some more, but the hair still look n feel great!
lengkuas_manis
Rejoice tetap di hati.. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.