Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Produk Muke Ape Yg Korg Guna?
Mesra.net Forum > Arts & Cultures > Fesyen dan Kecantikan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
meia
erm. kulit meia sgt sensitif and berjerawat. mcm2 meia pakai dr yg plg murah smpi yg mahal. xde la termahal..
hehe
dulu pernah kai rnz tp kulit ljd makin teruk
loreal pn sama..tia amelia..sabun betik la..mcm2

even product clinique pon meia xleh kai. xsesuai..

so skang meia kai biotherm. alhamdulillah kulit meia dh makin ok.. smile.gif
danna
hye.. i pakai japanese sponge which work much2 better than cleanser....dulu muka problem giler smpi nanah2 so i pn dh give up la nk pkai sebarangan since duit pn dh abis beribu...then member my aunty yg g tau bout this...acne hilang, eyebag xder, pores kecik..muka pn jadi licin n dh mcm org japan dh..diz sponge ade dermological tester...dulu dh lama nk share ngan org ramai kt forum nie tp tht time brg susah giler nk dpt..now my aunty dh bwk blk byk ..so saper nk leh la order kt i..anything email i ok...w_roziana@yahoo.com

http://mizieanarock.blogspot.com ( nie blog i about sponge tu)


if nk tgk how it works n dermological tester buka link nie ok if korang rase was2 la

http://www.youtube.com/watch?v=TxYTUVabX84
small_ville84
just guna produk dr faceshop jer...so far mmg puas hati
mhia
saya guna eumora facial bar. memang tersgt bagus bg sy!
x perlu pakai make-up or toner! dah nampak lembut and berseri.
x kan tukar brand lain dah!

utk tahu lebih lanjut rahsia penjagaan wajah anda sila ke:

www.vitaminipoh.blogspot.com

rofl.gif
mhia
saya guna eumora facial bar. memang tersgt bagus bg sy!
x perlu pakai make-up or toner! dah nampak lembut and berseri.
x kan tukar brand lain dah!

utk tahu lebih lanjut rahsia penjagaan wajah anda sila ke:

www.vitaminipoh.blogspot.com

rofl.gif
sherina_atthira
A'kum dan salam sejahtera pada semua...

Dah 4 tahun lebih Sherina guna produk Natasya Herba (dari tahun 2005)...Krim malam jea amik Krim Malam Kolagen..So far ramai yg puji kulit licin..Produk ni kalau rajin pakai tiap2 hari mmg nampak cerah dan gebu... :p
Miss Fatin
da mcm2 produk fatin penah cuba..
body shop,simple,clinelle,mustika ratu..etc..
tp suma tak ok..
skg da jumpa yg plg sesuai..
syahirah product.. biggrin.gif
akhirnya jumpa yg plg sesuai dgn kulit mke fatin ni...Alhamdulillah..
huhu..
souLmate
kulit aku mmg x leh pakai produk mahal2 ni.. hancuss muka. mgkin sbb byk sgt bhn kimia kot.. produk2 local ni aku lum penah try lagi. mcm x berani je nk try, tgk pengalaman kengkawan yg pakai byk yg muka jadi rosak. nasib2 gak kot.. so far kulit muka aku alhamdulillah, x byk buat hal.. dr teruk giler dulu, skrg pakai safi je.. smggu skali pakai mask & skrub himalaya. mmg nk maintain pakai ni je.. murah, selamat dan berkesan .. cool.gif
sHaHbaik
QUOTE(semuthitam84 @ Jul 30 2009, 11:45 AM) *
aku pakai produk sri Aida...okla skit jerawat aku..n kulit pn makin cerah after diamond peeling...


susah gak nak cari produk sri aida ni....

kat mana semut bli?
ctmunirah


the best solution for blemishes and acne prone skin...
non oily (non sticky or mask-y) visible result, skim immediately feels soft and supple and affordable...
RM100 only... this is my best investment.
danna
check blog nie...

http://mizieanarock.blogspot.com
wanzek_15
skg sy pkai NDZ....
produk ksayangan ni...
da hmpir bertaon2 cr pe yg seswai tok muke....atlast jumpe gk...
wanzek_15
skg sy pkai NDZ....
produk ksayangan ni...
da hmpir bertaon2 cr pe yg seswai tok muke....atlast jumpe gk...
papamija
aku pkai je pncuci muka bini aku,jimat sket...nk kasi minyak muka krg sng je..serbuk teh (yg tlh digunakan)jgn buang,simpan,sblm cuci muka(dgn pencuci)sental muka dgn serbuk teh+air,biarkan slama 30saat,bilas bru cuci ngan pncuci muka..amalkan 2x sminggu..
syima
QUOTE(souLmate @ Aug 18 2009, 10:53 AM) *
kulit aku mmg x leh pakai produk mahal2 ni.. hancuss muka. mgkin sbb byk sgt bhn kimia kot.. produk2 local ni aku lum penah try lagi. mcm x berani je nk try, tgk pengalaman kengkawan yg pakai byk yg muka jadi rosak. nasib2 gak kot.. so far kulit muka aku alhamdulillah, x byk buat hal.. dr teruk giler dulu, skrg pakai safi je.. smggu skali pakai mask & skrub himalaya. mmg nk maintain pakai ni je.. murah, selamat dan berkesan .. cool.gif



mahal2 cam mana?
setau aku mahal lagi berquality. tapi tengok tempat mana dia produce..sesuai ngan kulit kita ke tak..

maksud aku, mahal tu bukan cam skII etc.. mahal2 ni tak popular pon.
papamija
xsmua yg mhl berkualiti,ada mhl sbb jenama n iklan je,silap2 ada yg cetak rompak...
gadis_comei
Salam...
Hai...

Dulu gadis guna produk Shurah iaitu dr susu kambing.. berminat nak pakai coz suka ngan duta dia iaitu Norazlina Redzuan... dia kan cantik so nak cantik cam dia la kononnya... da lama la pakai sampai da bertukar duta... kesannya biasa jer.... lgpun senang nak beli n harganya dia pun ok la coz bajet kecik jer.. wacko.gif

Pas tu bertukar lak kpd Loreaal.. ni pun sbb Maya Karin... hehehhee... loreal ok tapi kulit jadi kering bcoz kat opis ni aircond dia sejuk sgt n x leh nak contrl coz dia centralize... kulit muka ada jeragat skit n jerawat kuar kalau period jer...
so xde la byk sgt masalah kulit...

Bln 3 thn ni , gadis baru je cuba produk ni itupun selepas dipromote oleh someone.. iaitu Produk Set Botanical Mary Kay utk Kulit Normal...
Beli 1 set lengkap ngan cleanser, mask, frehsner @ toner n moisturizer. Bila da guna kesan yg ketara ialah kulit muka lembap, rasa pp pun cam tegang @ anjal jer.. tu yg syok tuh... lepas pakai mask dia lagi best... kulit muka jadi tegang...
xde pengulapasan, jeragat yg hitam tu nampak warnanya kurang skit...

Sampai sekarang mask, freshner n moiiturizer still ada lagi cuma cleaser je da abis.. so memang berbaloi la tahan 5 bulan.. berbaloi-baloi... yahoo.gif

Lepas guna terus jatuh cinta ngan MK ni n terus jd BC iaitu Beauty Consultant.

So bg sesiapa yg ingin merasai n mencuba produk MK ni leh la datang ke Bilik Mesyuarat Kompleks Kejiranan Precint 9, Putrajaya pada Sabtu ni 29 Ogos 2009 pd pukul 10.00 pagi - 1.00 tghr... FREE jer... SmS @ call 019-2320462 utk boking tempat k. Datang la beramai-ramai... Leh bawa adik. akak, jiran n etc.









miss fas
QUOTE(nana17 @ Jun 2 2009, 01:49 PM) *
produk muke ape yg korg guna skrg.adakah ia merupakan produk terbaik bg korg..

saya skrg guna pencuci muke mior dan krim glyco..
rsnye ini lah produk yg terbaik bg saya..sblm ni bermcm produk dah guna tp seme menghampakan..
dan rsnye ini lah produk yg terakhir saya guna dan tidak akan bertukar lg.

dan korg??jom la kongsi2 citer... rolleyes.gif



k ker mior tu??dulu penah pakai gak jap...tp takde paper pn kcuali muke tegang je...

krim glyco tu lak tuk per?
PELIKAN
MIOR..EOMURA..AMEERoo..FORGET IT...
this is one of the complaints...and there a lot more...from others forum

baru seminggu pakai sabun eumora kulit jd kering n tegang semcm jek..bukan kulit muka je tapi ngan leher n tangan skali jadi kering pakai pelembap pun x jln gak...hubby memarah sbb masa saya beli sbn ni dia x bkenan sbb prdok yg saya guna skrg dah ok..smbil membebel dia terus bwk g klinik...doc srh stop pakai sabun eumora ni...blik rmh terus makn ubat n sapu krim yg
doc bg..hr ni dah kurang sikit rasa kering n tegang 2...tobat ngan sabun eumora dah...
missz_silence
salam..
sy gunakan pelembap losyen vaseline-healthy white....sebagai pelembap..
pas2 untuk sunblock..sy gunakan tia amelia..
n sapukan dengan bedak compact temulawak..
pencuci muka plak pakai clean n clear yg utk cerahkan kulit..

my mom also pakai tia amelia..
even sy pakai campur2...
tp kulit menjadi..
x kusam and gelap mcm dl....
my mom just pakai tia amelia..
n now kulit die pon da ok..
da cerah...
give_rose.gif
sushi
aku xbleh pakai krim2 muka ni. semua pedih. nape ntah. pencuci muka pun sama. yang aku bleh guna safi je. pakai yg lain, segala mcm brand aku try, abih pedih kulit muka aku. rasa mcm disiat2. adoiii
Khayty
colgate gel
syima
my face ?

all can
hehe

heran bin ajaib

eumora ker
felisa ker

ha ha


blessed with good skin. Thanks Allah.

tapi tetap setia ngan La Mer + Elysyle.


well
i prefer organic / clean and product yang sudah masok banyak research.

setengah orang ingat

produk mahal tu cam estee lauder....

i dont think estee lauder is that expensive.
anaxilea
estee lauder ok bole la, yg tak tahan tu SKII.. giler aa nak maintain bulan2 pakai mekap mahal
kulit muka ni basuh guna ape pencuci pon takper rasanya bg yg takda masalah, rajin pakai moisteriser okla kot
tapi tak tahu sekarang ni glamet ampoules la pulak, tapi ampoules ni ana baca tak sesuai utk daily use...
entah sesekali teringin gak nak wat facial kat salon ekeke... utk suami jugak kan
hasmk
Mary Kay !! Dulu saya guna SKII 5 tahun .. skrg dah tukar ke Mary Kay .. harga lebih murah dan hasilnya pula lebih memberangsangkan !! Sampai last2 saya sendiri jadi Beauty Consultant .. jom layan blog saya .. http://mask-kara.blogspot.com
zahraamuslimahshop
me...?

cuci muka satu hari 5 kali..tiap kali pas cuci pakai total effect...

satu jerawat pun tak tumbuh walaupun time bendera merah... wub.gif
sakurana ichiro
utk kulit dgn masalah resdung n byk whitehead ape yg sesuai ek.. huk2.. letih dah cari..
haneem71
saya pakai Mary Kay...tak terlalu mahal cam La mer dan tak terlalu murah cam Eversoft yg saya pakai masa student tu hehehehe...

Tapi hasilnya mmg Tip Top....klu tak tip top takan ada Money Back Guarantee kan....produk mahal cam La mer & SKII tu pun takda money back gurantee cam Mary Kay.....ni yg best tu.

Research lak jgn ckp lah...dah 46thn tu and Mary Kay ni mmg produk femes kat US tau.

Jom layan blog saya Mary Kay Produk
ctmunirah
pernah dengar brand mary kay.. ada kakak kawan pakai menurutnya hasilnya agak memuaskan... tapi ni mesti stok kena cuci, ###### & moisturize.... renyah.... huhuhuh
PuteriKayangan
QUOTE(ctmunirah @ Oct 6 2009, 10:11 AM) *
pernah dengar brand mary kay.. ada kakak kawan pakai menurutnya hasilnya agak memuaskan... tapi ni mesti stok kena cuci, ###### & moisturize.... renyah.... huhuhuh


bukan senang nk cantik tau..
kulit muka kita ni tak kan lengkap kalau cuci sahaja sbb kulit akan menjadi sedikit kering slps mencuci coz semua minyak dh tersingkir.
gunanya "freshner"(toner) adalah utk menyegarkan kembali keadaan kulit sambil menyingkir sisa2 kotoran yg tertinggal.
"mosturizer" pulak utk seimbangkan tahap PH kulit supaya ia sentiasa kekal segar dan lembab..
gunanya "mask" pula adalah utk menyingkirkan sel2 mati yg ada dipermukaan kulit sambil menganjalkan kulit muka serta membantu mengecilkan pori2.. mask xblh dipakai hari2, cukup 2 kali seminggu sahaja..
kalau siang hari pula, "foundation" adalah antara produk yg terpenting dlm proses penjagaan kulit coz ia bertindak sebagai pelindung kulit dari persekitaran luar dan habuk.
kalau kita jaga kulit muka kita ni dgn rapi, proses penuaan pun akan lambat terjadi..

memula je rasa susah tu.. klu dh nampak hasil yg baik nanti mesti rutin tu akan jadi senang.

antara set penjagaan harian yg terpenting utk kulit muka ialah, 1)Pencuci 2)freshner 3)Moisturizer 4) Foundation(siang sahaja). Mask hanya guna 2 kali seminggu sahaja selepas pencuci dan sebelum freshner & moisturizer.
pardon.gif
ctmunirah
own tidak !! tidak !!

saya ikut petua jesika elba..

"i dont ######
i just cleanse and moisturize... "

hahaha
sonang
apaiclick
Ermmm..produk muka aku pakai Eumora pun OK gak nmpk kesan cepat gitu.....sesuai kalo pmpuan n laki pakai give_rose.gif
miszklate
QUOTE(r_nyz @ Jul 16 2009, 04:13 PM) *
pakai products felisa cosmetics...so far plg serasi & plg berkesan spnjg dah guna bermacam2..dah btahun pakai ni dah rolleyes.gif

http://e-shopanis.blogspot.com/


Hai semua..

saya pun gna felisa cosmetics je..alhamdulillah sesuai dgn kulit muka sy..dlu slalu gak tkr2 produk, tp skrg setia pd yg satu je..he3...jrwat pun dh xde..dlu kulit sy brmnyak sgt,skrg dh ok dah...
Adinda
QUOTE(meia @ Aug 1 2009, 07:11 AM) *
erm. kulit meia sgt sensitif and berjerawat. mcm2 meia pakai dr yg plg murah smpi yg mahal. xde la termahal..
hehe
dulu pernah kai rnz tp kulit ljd makin teruk
loreal pn sama..tia amelia..sabun betik la..mcm2

even product clinique pon meia xleh kai. xsesuai..

so skang meia kai biotherm. alhamdulillah kulit meia dh makin ok.. smile.gif


my skin pon sama macam cik meia ni..
sensitif..

sekarang guna J&J clean & clear saja..

nak tanya meia produk Biotherm itu..
yang ni ya?

bagus eh? Berapa lama meia dah guna ni?
Bila meia mula nampak kesannya?

Sebenarnya, dah dua kali Adinda dicekup oleh salesperson/promoter Biotherm ni..
Tapi Adinda masih belum berani nak belilah.. hurm..

Tertarik dengan Vichy juga..
tapi...erm..tataulah
sukarnye nak buat keputusan nak beli skincare products yang mana.. search.gif

sorry banyak soalan..
thanks in advance meia..
smile.gif
Adinda
QUOTE(ctmunirah @ Aug 21 2009, 09:07 AM) *


the best solution for blemishes and acne prone skin...
non oily (non sticky or mask-y) visible result, skim immediately feels soft and supple and affordable...
RM100 only... this is my best investment.


i've tried a few mini tubes/samples free from a local chemist..
yea..it mattifies your skin.
i wonder can you use it like a normal moisturiser under your foundation?
wouldn't it be too dry? erm.. confused.gif

ctmunirah, have you tried the Normaderm Deep Cleansing Gel for clear skin?
Currently which facial cleanser are you using?
thanks..
ichigo89
Masa zaman sekolah:

1. Pencuci muka flavor apple(tak ingat jenama)- bagus. jerawat xda. tapi mahal so tuka produk lain.

2. Clearasil- aku guna lama. tapi xda perubahan pun kulit muka aku. still banyak gak jerawat.

3. Produk Avon- aku tak ingat yang mana satu. siap beli mask dia sume. pun xda kesan kat muka aku.

4. Safi(mula2 safi biasa then masa mentimun baru kua aku kai mentimun)- bagus gak. kadang2 jerawat xda. kadang2 ada. maksudnye=XDA KESAN KAT MUKA AKU.

Masa zaman matrik:

1. Safi- setia lah ngan safi sebab murah. but still jerawat aku tetap tumbuh.

2. Clearasil- aku gne blek sebab aku lupa dulu kesan dia apa pada kulit aku. Then baru aku teringat- XDA KESAN LANGSUNG.

Masa zaman uni:


1. Garnier- (cream jek aku kai .pencuci muka still safi lagik)aku gne sebab parents aku kata muka aku itam legam (baru pas orientasi). Sebulan gak aku gne. tak ingat lak kesan jerawat ilang ke x tapi yang pasti memang kulit jadi cerah.

1. Oxy- mula2 tu ok la jugak. Aku guna dalam satu sem jek kot. Ok lah.... jerawat still tumbuh tapi tak banyak sangat lor.

2. Natasha- mmg bagus gle. first trial tu mmg kulit jadi tegang gle. kulit mengelupas. tapi pastu kulit mmg licin gle. happy! tapi pas lebih kurang 7 bulan aku setia ngn natasha ni, effect tak elok lak. kulit banyak gler jerawat tumbuh. sampai sume orang tanya what happened to my skin. adik aku ckp cam chicken pox. sedih2. pastu aku search2 kat internet pasal natasha. ramai lak cakap natasha ni tak bagus tuk kulit. damaging. xtau lah kebenarannya. so aku start searching for other skincare produk.

3. Garnier skin naturals- aku gne light gentle clarifying foam ngn whiten & protecting moisturizer cream. Baru jek try. so far boyfriend aku kata bekas jerawat makin pudar and jerawat makin kurang. so aku kena guna sampai tempoh sebulan lebih baru boleh tau benar2 berkesan atau tak pada kulit aku ni.

4. St.Ives apricot scrub- dua kali seminggu aku gne produk ni untuk ilangkan white and black heads. ok lar.. mahal tapi tahan lama. lepas guna mmg kulit rasa licin gle. dia buang dead skin cells. try la! tapi jgn guna slalu sbb kasar sgt.

5. 5% benzoyl peroxide(oxy)- yup! aku guna ni untuk keringkan jerawat aku yang tumbuh. masa mula2 dulu aku kai kat seluruh muka. ni dah seminggu tengok jerawat mmg turun. so aku dah tak nak kai kat seluruh muka. just use it pada pimples jek.

CONCLUSION: PRODUK MUKA NI MMG BERGANTUNG PADA KESESUAIAN KULIT. MUNGKIN BERKESAN PADA ORANG LAIN, TAPI TAK SEMESTINYA BERKESAN PADA KITA. OK. So jangan sedih kalau muka still bermasalah lepas pakai produk yang orang cakap bagus. cari jek produk lain. mana tau produk lain lebih berkesan pada kulit kte.

sakurana ichiro
topik ni dah ade la.. stil aktif pulak tu..
ctmunirah
QUOTE(Adinda @ Oct 10 2009, 02:06 AM) *
i've tried a few mini tubes/samples free from a local chemist..
yea..it mattifies your skin.
i wonder can you use it like a normal moisturiser under your foundation?
wouldn't it be too dry? erm.. confused.gif

ctmunirah, have you tried the Normaderm Deep Cleansing Gel for clear skin?
Currently which facial cleanser are you using?
thanks..

fullamak adinda speaking bahasa ireland la...
masih di ireland lagi ke?

ct ada je guna moisturizer tu under foundation... not drying at all...

deep cleasing gel for clear skin?
haaaa? ala kak adinda ct main pakai je.. memang satu set la ct pakai... yang botol kaler ijau tu...
yang tu..

tapi ct pakai masa beli trial pek tu je la.. skrg ct continue dengan moiusturizer nya je...

sekarang ni ct pakai sabun... sabun sulfer (brand ape tak ingat)... to combat pimples and acne and oily skin.. it works...
wadacreation
masa nak pulihkan muka...pakai set CNI..
skrg alhamdulillah dah ok..
so maintain ngan CNI & SKII...

ctmunirah
ntah nyer... belambak topik pasal produk muka ni.... sape sape mintak mod merge kan
ryaf
aku br je try tia amelia,org ckp ok.................
Adinda
perhatian..topik yang dibuka oleh sakurana telah dimasukkan ke sini..
so entries/replies dalam topik tu, ada kat sini juga..
kalau baca ada pening sket...itu tandanya dari entries sebelah lah ya..
bila merged.. dia ikut turutan juga la.. masa dan hari...

ct..
la..dah awak yang speaking dulu...hoho.. tounge.gif
owh tak kering eh...
ok..thanks ya smile.gif

owh.. pernah cuba satu set eh..
okay okay...

menjawab soalan ct..
ya..
masih..
mehla melawat... heee biggrin.gif
ctmunirah
QUOTE(Adinda @ Oct 13 2009, 10:36 PM) *
perhatian..topik yang dibuka oleh sakurana telah dimasukkan ke sini..
so entries/replies dalam topik tu, ada kat sini juga..
kalau baca ada pening sket...itu tandanya dari entries sebelah lah ya..
bila merged.. dia ikut turutan juga la.. masa dan hari...

ct..
la..dah awak yang speaking dulu...hoho.. tounge.gif
owh tak kering eh...
ok..thanks ya smile.gif

owh.. pernah cuba satu set eh..
okay okay...

menjawab soalan ct..
ya..
masih..
mehla melawat... heee biggrin.gif


uiii jauh tu... tak paham teman dialek irish... scottish tak pe lagi...
muahahaha
kim salam kat ladies_killer ye kalau terjumpa dia di mana mana hahaha

ireland cool and dry ke cool and errr lembab...
sebab kalau cool and dry, product tu mungkin drying kot...

kat malaysia ni kan panas dan lembab, mungkin tak berapa drying...
bulanku moon
nak tanyalah...sekarang ni banyak produk2 yg baru muncul....
jadi makin kelirulah kaum wanita utk memilih yg terbaik utk penjagaan muka.

i sendiri dah banyak produk cuba tapi...semua tak ok
muka jadi teruk...keluar jerawat dan tinggal kesan parut hitam n pori2 bekas jerawat


jadi apakah produk yg tidak memudaratkan

korang bagitahu lah apa produk penjagaan muka yg kau org guna...dan yg mana ok dan yg mana k.o
if blh,,nk kluar pon xpayah pki make up...kira xmake up pon nampk cantik,natural,gebu.


p/s: xde yg mgarut k...secara jujur yg nk berkongsi dgn ikhlas..tq kat u all yg ikhlas nk tlg i.
smile.gif
hasmk
QUOTE(bulanku moon @ Oct 14 2009, 09:48 PM) *
nak tanyalah...sekarang ni banyak produk2 yg baru muncul....
jadi makin kelirulah kaum wanita utk memilih yg terbaik utk penjagaan muka.

i sendiri dah banyak produk cuba tapi...semua tak ok
muka jadi teruk...keluar jerawat dan tinggal kesan parut hitam n pori2 bekas jerawat


jadi apakah produk yg tidak memudaratkan

korang bagitahu lah apa produk penjagaan muka yg kau org guna...dan yg mana ok dan yg mana k.o
if blh,,nk kluar pon xpayah pki make up...kira xmake up pon nampk cantik,natural,gebu.


p/s: xde yg mgarut k...secara jujur yg nk berkongsi dgn ikhlas..tq kat u all yg ikhlas nk tlg i.
smile.gif


pernah dengar MaryKay skincare? Saya guna yg ini .. kalau nak tengok testi klik sini.
kalau kulit dah cantik dan tona dah sekata, pakai mekap tipis je dah memadai ..
Adinda
dah lost contact lah dgn LK tu..
taktahu dia dah balik ker, kat Manhattan ker.. kat mana-mana ker..
2-3 years ago ada ajak beraya, tapi dia segan-segan tupai plak.. adehh..takpelah... sleep.gif
you dah ada cuba berkirim salam secara terus tak cik ct? (off topic.. uhuks.. tounge.gif)

ya..
mungkin betul cakap you ct..
Adinda pakai sini, jadi terlalu kering kulit muka..
being_a_gal
hye~

hm since sthn lps sy gne tia amelia
n of coz kulit sy g glow n mulus..
pimples pon da xnaek..
tp skg sy ase TA ni da xsswai sgt ngn my skin..
kdg2 irritates..
dunno why..
myb da tlalu lm kot..
so i insist on buying amoorea facial bar..
xya gne toner or nite cream g..
tp ok x ea??
any suggestion?

p/s: btw i'm 20.. =)
hasmk
QUOTE(being_a_gal @ Oct 15 2009, 07:06 AM) *
hye~

hm since sthn lps sy gne tia amelia
n of coz kulit sy g glow n mulus..
pimples pon da xnaek..
tp skg sy ase TA ni da xsswai sgt ngn my skin..
kdg2 irritates..
dunno why..
myb da tlalu lm kot..
so i insist on buying amoorea facial bar..
xya gne toner or nite cream g..
tp ok x ea??
any suggestion?

p/s: btw i'm 20.. =)


muda benar lagi adik kakak ni ..
hati2 dalam memilih produk kecantikan sebab kita nak kecantikan tu berpanjangan ..
kak has advise penggunaan produk yang lembut sbb kulit tu muda lagi ..
dalam pemilihan produk kecantikan, kita harus tahu apa tujuan penggunaan produk dan kandungan dalam produk tersebut.
Misalnya, dalam set penjagaan kulit MaryKay, kita cadangkan :

1. TimeWise Miracle set pilihan sama ada untuk kulit kering atau berminyak (yang mengandungi 3-in-1 cleanser, age-fighting moisturiser, day solution with SPF25 dan Night solution aka nite cream) untuk mengatasi masalah anti-penuaan
2. Botanical set yg disesuaikan dengan jenis kulit (normal, kering atau berminyak) untuk kulit yang sensitif atau untuk kulit orang muda macam adik ni ..
3. MelaCEP untuk mengatasi masalah kulit kusam dan tona tidak sekata

dan banyak lagi la .. tak boleh cerita panjang lebar di sini, letih nak taip .. tapi kalau nak tahu lebih lanjut, boleh klik di sini

Kak Has sedia membantu ..

naeizriel
mcm i dulu mcm2 gak la pakai tp x sesuai muka teruk giler n siap nanah lagi..now mmg dh ok pn..licin pkai produk japan punye...mahal tp berkesan la..

http://mizieanarock.blogspot.com
if nk tnye ape2 email la naeizrielsqueidanamizieana@hotmail.com
naeizriel
i pakai soap from japan n japanese sponge dier skali time muka i tetiba naik acne yg kritikal,siap menggerutu lagi..now alhamdulillah licin mcm doll jer muka....scar pn xder...if nk tgk pic i before n after tgk dlm blog i..teruk giler

http://mizieanarock.blogspot.com
naeizrielsqueidanamizieana@hotmail.com
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.