Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masalah Rambut Nipis
Mesra.net Forum > UMUM > Info Petua & Kesihatan
apek_mengulit
assalamualaikum...saya mempunyai masalah rambut nipis sejak dulu lg(bukan sbb gugur)...
jadi nk mntak tlong ada sesiapa yang tahu produk2 yang bagus untuk menumbuhkan rambut...??
help me...... cray.gif
[font="Arial"][/font]
syima
rambut anda berminyak?
mdrizduan
Kalau ikut petua nenek aku...bangun pagi2 ambil kelapa parut... ikat kan didalam kain basah kan sikit pastu urut2kan diatas kepala.. so kepala anda akan berasa sejuk.... boleh try cuba... good.gif
apek_mengulit
QUOTE(syima @ Jul 21 2009, 06:41 AM) *
rambut anda berminyak?


x..rmbut xbrminyak syima...kira rmbt ada jrg2 skit dr dlu la...tp xla jrg sgat...
apek_mengulit
QUOTE(mdrizduan @ Jul 21 2009, 12:06 PM) *
Kalau ikut petua nenek aku...bangun pagi2 ambil kelapa parut... ikat kan didalam kain basah kan sikit pastu urut2kan diatas kepala.. so kepala anda akan berasa sejuk.... boleh try cuba... good.gif

oo ya ka...bleh gak try..tank u..
al-taf
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:23 AM) *
assalamualaikum...saya mempunyai masalah rambut nipis sejak dulu lg(bukan sbb gugur)...
jadi nk mntak tlong ada sesiapa yang tahu produk2 yang bagus untuk menumbuhkan rambut...??
help me...... cray.gif
[font="Arial"][/font]


masalah de rambut tobal plak haaa..


omak den posan,

kalau nak tobalan rambut

guno minyak kelapo(nak copek bekosan, guno yang asli)..

tapi den tak ponah torai

memang dah tobal dah haa.
syima
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:01 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 21 2009, 06:41 AM) *
rambut anda berminyak?


x..rmbut xbrminyak syima...kira rmbt ada jrg2 skit dr dlu la...tp xla jrg sgat...



patternal bald kot.

try shampoo himalaya yang ada protein tu
apek_mengulit
QUOTE(syima @ Jul 23 2009, 12:22 AM) *
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:01 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 21 2009, 06:41 AM) *
rambut anda berminyak?


x..rmbut xbrminyak syima...kira rmbt ada jrg2 skit dr dlu la...tp xla jrg sgat...



patternal bald kot.

try shampoo himalaya yang ada protein tu


patternal bad 2 cmna..?actually sdg gna himalya syampoo..tp xnampak kesan lg..dah pkai sebulan..hm
akls
aku pun rambut nipis gak..puncanya sebab byk kelemumur..
syima
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 23 2009, 09:17 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 23 2009, 12:22 AM) *
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:01 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 21 2009, 06:41 AM) *
rambut anda berminyak?


x..rmbut xbrminyak syima...kira rmbt ada jrg2 skit dr dlu la...tp xla jrg sgat...



patternal bald kot.

try shampoo himalaya yang ada protein tu


patternal bad 2 cmna..?actually sdg gna himalya syampoo..tp xnampak kesan lg..dah pkai sebulan..hm



ibu bapa ada masalah tu tak?

hm cam ni, dier ikut pusaran rambut.. nak explain pon tatau macam mana....
kekadang pusaran rambut tu yang buat kita nampak botak..
apek_mengulit
QUOTE(syima @ Jul 25 2009, 03:19 PM) *
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 23 2009, 09:17 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 23 2009, 12:22 AM) *
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:01 PM) *
QUOTE(syima @ Jul 21 2009, 06:41 AM) *
rambut anda berminyak?


x..rmbut xbrminyak syima...kira rmbt ada jrg2 skit dr dlu la...tp xla jrg sgat...



patternal bald kot.

try shampoo himalaya yang ada protein tu


patternal bad 2 cmna..?actually sdg gna himalya syampoo..tp xnampak kesan lg..dah pkai sebulan..hm



ibu bapa ada masalah tu tak?

hm cam ni, dier ikut pusaran rambut.. nak explain pon tatau macam mana....
kekadang pusaran rambut tu yang buat kita nampak botak..

xda la kak...mak ayah xda masalah lngsung..tapi btul kat pusaran 2 mmg nampak mcm jarang skit...ada x tips lain untuk tebalkan rambut..
syima
try makan protein lebih sikit..
an extra egg a day would do (Tapi kalu concern masalah kolesterol, makan putih telor la banyak2.. wont do harm)
urut kepala selalu..
shampoo selang 2-3 hari
jangan lupa pakai conditioner.. penting (slalu laki tak pakai) kekekeke macam sabun berasid perlu dineutralkan dengan pelembab

syima
kawan kita penah botakkan rambut, rambut dier yang tak berapa nak ada tengah2 tu, tumbuh skali..
entahla..ajaib kot
like my friend sorang lagi, dier rambut kerinting megi. tapi aritu dier sajer la cukur botak part yang dier highlight tu, bler tumbuh terus straight sampai skrg.. ajaib tak..

kalu berani cubo la..kekekekek kalu sayang takperla..

tak tahu la berjaya ker tak..
qaireen
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:23 AM) *
assalamualaikum...saya mempunyai masalah rambut nipis sejak dulu lg(bukan sbb gugur)...
jadi nk mntak tlong ada sesiapa yang tahu produk2 yang bagus untuk menumbuhkan rambut...??
help me...... cray.gif
[font="Arial"][/font]

Salam. Saya ni sbnrnya cukup alergik bila org citer pasal rambut ni!
Sapa2 yg ada mslh kelemumur, rambut gugur, uban, kulit kepala berkeping2 u all try la syampu NONI. Alhamdulillah elok.
Saya ni pun dulu ada mslh yg sama gak pastu try guna la dah ok. Yg mana kwn2 beruban pun dah hitam rambutnya.
La mmg dok sibuk promote kat kwn2 suruh beli sbb ramai yg guna semua feedback WWWOOOOWWWW!!! Kwn2 yg jauh saya pos la... Yg dkt2 ni siap saya tolong bubuhkan lagi syampu ajaib ni. Halal... jgn risau
Sapa2 nak : hitamkan rambut, kelemumur & mslh yg sewaktu dgnnya call saya utk order
0122655130
soggyluv
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:23 AM) *
assalamualaikum...saya mempunyai masalah rambut nipis sejak dulu lg(bukan sbb gugur)...
jadi nk mntak tlong ada sesiapa yang tahu produk2 yang bagus untuk menumbuhkan rambut...??
help me...... cray.gif
[font="Arial"][/font]


ermm...dulu sy pon ade mslh kenipisan rmbut gak..tp dsbbkn gugur la..tp skg alhamdulillah dh tbl da..kite try guna cara tradisional,ubat kg..mujarab gak la..gune bhn2 drp herba drp udang..dlm bbpa minggu je anak2 rmbut yg baru byk tumbuh heee
apek_mengulit
QUOTE(soggyluv @ Aug 1 2009, 12:58 AM) *
QUOTE(apek_mengulit @ Jul 21 2009, 05:23 AM) *
assalamualaikum...saya mempunyai masalah rambut nipis sejak dulu lg(bukan sbb gugur)...
jadi nk mntak tlong ada sesiapa yang tahu produk2 yang bagus untuk menumbuhkan rambut...??
help me...... cray.gif
[font="Arial"][/font]


ermm...dulu sy pon ade mslh kenipisan rmbut gak..tp dsbbkn gugur la..tp skg alhamdulillah dh tbl da..kite try guna cara tradisional,ubat kg..mujarab gak la..gune bhn2 drp herba drp udang..dlm bbpa minggu je anak2 rmbut yg baru byk tumbuh heee

oo ya ka...soggluv pkai produk herba apa...?
apek_mengulit
QUOTE(syima @ Jul 26 2009, 02:41 AM) *
try makan protein lebih sikit..
an extra egg a day would do (Tapi kalu concern masalah kolesterol, makan putih telor la banyak2.. wont do harm)
urut kepala selalu..
shampoo selang 2-3 hari
jangan lupa pakai conditioner.. penting (slalu laki tak pakai) kekekeke macam sabun berasid perlu dineutralkan dengan pelembab

ok..nice tips thank u... rolleyes.gif
sherina_atthira
Sherina pun nak berkongsi sedikit petua, apa yang telah saya amalkan...

Dulu masa bebudak rambut ni mmg nipis, sampailah masa belajar kat langkawi, nak jadikan cerita kat sana banyak sangat pokok buanga raya, tiap2 petang mesti amik bunga raya dan letak dalam baldi+air...

Sherina akan amik lendirnya+hampas letak kat kepala...sejut sangat...best........hasilnya sekarang rambut sherina dah tebal x macam dulu sedih jea....kekadang sherina beli santan kat pasar pas tu letak kat rambut, balutlah sehingga 2 jam....hasilnya berbaloi...

So selamat mencuba....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.