Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Design & Buat Kad Kahwin Sendiri
Mesra.net Forum > Social & Societies > Perkahwinan & Pertunangan
pfsense
Salam,

beberapa kemusykilan:-

1. Kad Kahwin klu dekat2 area Bangi/Puchong/Sri Kembangan/Equine/KL mana yg paling murah & paling berkualiti
2. Kalu nak buat kad kahwin sendiri pakai software apa yang senang nak design, kalu boleh yang dah ada template, edjas sket2 je. Takpun kat mana2 yg boleh download template pun ok jugaks.
3. Peta camane nk design. Ingat nak pakai google map je pas tu edit, tapi tempat tu xde la pulak dalam map.

Sebarang pertolongan didahului dengan ucapan trimass
ChicCikin
aku bleh tlg jawab soalan no 1 jek.
aku suggest:
1. http://www.kadkahwinku.com/. location kat kajang.
2. ko gi survey kat jln pudu/jln brunei. berpuluh kedai (kilang) kad kawen n printing ada kat situ.
kalau ko rajin, ko pegi survey semua kedai dulu br order.
byk kedai yg bg harga murah.

aku penah pegi 1 kedai kad kawen kat puchong. gila mahal!
dahla design xlawa mane pon.
tp kalau dh desperate n malas nk pegi tmpt lain, ok la kot kalau nk order kat situ.
TINGTING
ok aku tolong jawap soklan no. 2 & 3pulak:

2. kalu nak buat kat kawin sendiri ni pakai ms word/ms exel/power point pon boleh.. yg penting ko kener kreative la... tp problem masalah bila nak print tu, biasanya kalu kad kawin ni mesti nak print banyak2 klu pakai printer biasa macm kat umah tu boleh print cuma makan masa sedikit.. nak cri templete2 tu kat internet pun ader... tp kalo ko kreatif ko reka la sendiri... kalu nak buat cara yg jimat giler ko design satu kad pakai ms word print A4 size then ko antar kedai photostat soh dia bt copy beraper banyak ko nak..... lagi satu cara.. kalo ko pegi kedai2 yg juai barangan pengantin ni.. ko cari kad kawin yg kosong tu ikut ler saiz macmaner ko nak...aku rasa kad maiden pun ader jual kad kwin yg kosong tu... beli yg kosong tu than balik ko just print nama, alamat, jemputan aper2 lgi lah yg ko nak tulis atas kad kawin yg kosong tu... tak payah pening2 nak cr tamplete dah...

3. peta tu kalu tak der dalam google map ko skecht dulu than ko lukis dalam ms-word pun boleh... tp kalo ko padai/ader kawan yg padai pakai autocad ko soh ler diorang tolong lukiskan...
NoReeZ
QUOTE(pfsense @ Oct 23 2009, 09:20 PM) *
Salam,

beberapa kemusykilan:-

1. Kad Kahwin klu dekat2 area Bangi/Puchong/Sri Kembangan/Equine/KL mana yg paling murah & paling berkualiti
2. Kalu nak buat kad kahwin sendiri pakai software apa yang senang nak design, kalu boleh yang dah ada template, edjas sket2 je. Takpun kat mana2 yg boleh download template pun ok jugaks.
3. Peta camane nk design. Ingat nak pakai google map je pas tu edit, tapi tempat tu xde la pulak dalam map.

Sebarang pertolongan didahului dengan ucapan trimass


kalau nak buat kad kawen, selalunye orang guna software micr office visio 2007, mudah untuk wat map & ukuran kad yang dikehendaki.
nak cari art tu pun bukan senang, kena banyak cari gambar menarik kat tenet & edit guna adobe photoshop...

antara contoh kad yang saya buat guna combination mirc office visio 2007 & adobe photoshop...

jika ada yang berminat, hubungi saya, 0122431929, harga boleh dibincangkan mengikut budjet anda...







NoReeZ
contoh lagi kad....





fsyukri
baru je nak promot norest...
norest plak dah promotekan diri.
ape2pun, aku suke tgk design norest...
NoReeZ
QUOTE(fsyukri @ Oct 31 2009, 08:53 AM) *
baru je nak promot norest...
norest plak dah promotekan diri.
ape2pun, aku suke tgk design norest...


JENG JENG JENG

TINDAKKAN SEGERA...

KIH KIH KIH, SEMPAT UPLOAD TAU SEBELOM HARD DISK MESRA.NET DOWN

KIH KIH KIH

THANKS PEJA....

DESIGN AI SIMPLE JER,

NAMPAK LEBIH CROWDED / INTRESTING BILE KAD TU ADER AURA SENDIRI...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.