Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Naza Forte
Mesra.net Forum > Vehicles & Transportation > Kereta, Motosikal, Basikal
rizansaad
salam....

nak tanya pandangan dan pendapat teman mesra ttg model terbaru keluaran naza kia ni...nampak menarik dan mantap dengan harga yang termurah dalam kelasnya...tp performent belum tahu lg...
kaisers36
performance,spare part,fuel cusomtion,handling biar org laen yg komen tapi 1'st impresion aku tgk kete ni mmg lawa,cun,exec sport
zan
namanya masih lagi Kia Forte dan bukan Naza Forte.

saingannya dari segi kuasa enjin dan saiz badan menyerupai Honda Civic dan Corolla Altis tetapi harganya sekitar Vios dan City.

dari aspek equipment kereta ni mendapat rating tertinggi berbanding Civic, Altis, Sylphy termasuklah 6 airbag (7 kut kalau tak silap...)

belian yg baik. tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.
rizansaad
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..
asray
QUOTE(rizansaad @ Dec 8 2009, 05:39 PM) *
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..


betul tu... dan sama juga dgn hyundai
naza ni amik utk atas kete skit ..tp utk atas alat ganti yg banyak...
yg boleh aku nasihatkan utk yg berminat, cuba kira running cost kete ni compare ngan kete lain
bila rasa berbaloi...baru beli.
qunut
Ternampak kelibatnye di shah alam pagi tadi..cun..dalaman pon agak menarik..rege pon boleh tahan..di cadangkan untuk mengunjungi showroom naza/kia yg terdekat..
Kopite
QUOTE(asray @ Dec 8 2009, 09:44 PM) *
QUOTE(rizansaad @ Dec 8 2009, 05:39 PM) *
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..


betul tu... dan sama juga dgn hyundai
naza ni amik utk atas kete skit ..tp utk atas alat ganti yg banyak...
yg boleh aku nasihatkan utk yg berminat, cuba kira running cost kete ni compare ngan kete lain
bila rasa berbaloi...baru beli.


yg x bleh tahan crash parts dia tu.
mau terduduk nak byr.
rizansaad
smlm saya dah test drive kia forte..mmg performent dia ckp bagus...daripada nak start suiz sampai la ke tutup suiz, semuanya main tekan ngan jari je...cuma yang ada kat malaysia just 1.6 je...2.0 punya tak masuk...
Kopite
QUOTE(rizansaad @ Dec 8 2009, 03:39 PM) *
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..


apa diaorg nak amik kisah.
yg penting kete terjual...itu target diaorg.
kalau mcm tu la takget diaorg....bg aku....kete jenama hyundai, kia n sang yong hanya layak jadi kete pakai buang.

asray
QUOTE(Apek_Jinjang @ Dec 11 2009, 04:31 PM) *
QUOTE(rizansaad @ Dec 8 2009, 03:39 PM) *
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..


apa diaorg nak amik kisah.
yg penting kete terjual...itu target diaorg.
kalau mcm tu la takget diaorg....bg aku....kete jenama hyundai, kia n sang yong hanya layak jadi kete pakai buang.


ha..kalu nak buang spectra (03) aku tahun depan berapa dapat?
rizansaad
QUOTE(asray @ Dec 12 2009, 05:43 AM) *
ha..kalu nak buang spectra (03) aku tahun depan berapa dapat?


hutang dah habis ke blum..kalau habis baik ko pakai terus je..kalau jual pun buat sakit hati je dgn value skrg ni...
b777
kalau produk korea tak usah lah cari penyakit...
asti_lau
QUOTE(rizansaad @ Dec 8 2009, 03:39 PM) *
QUOTE(zan @ Dec 8 2009, 10:51 AM) *
tapi org malaysia mempunyai pengalaman yg buruk dengan NazaKia terutama dari segi after sales service. ini antara sebab mengapa kereta sebaik Forte dan Citra Rondo susah nak jual.


setuju...saya yang pakai naza citra ni cukup bosan dgn service after sale naza ni...ntah mcm mana kia masih jv dgn naza..buat rosak jenama je..


Betul itu, saya beli kereta 1.6 tetapi top speed 140km sahaja , hantar to work shop mereka kata jalan raya malaysia 110km speed i #### them betul
Saya tak percaya kereta kia lagi.
Timimg belt mereka buka pasang 7 Kali kerena tak tahu pasang bising lagibila engin start
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.